JBL Playlist: nieuwe speaker heeft Spotify Connect en Chromecast

3 reacties

JBL is gestart met de verkoop van de JBL Playlist. Een speaker die Bluetooth, Chromecast en Spotify Connect ondersteunt, maar ook een aux-ingang heeft. Multiroom-geluid, waarbij speakers in verschillende kamers hetzelfde spelen, is ook mogelijk.

Aan de bovenkant zijn knoppen voor directe bediening van muziek. De speaker heeft een prijskaartje van € 179. Dat is goedkoper dan speakers van Sonos of Urbanears die vergelijkbare opties bieden.

Beschikbaar in drie kleuren

De JBL Playlist is beschikbaar in zwart, wit en blauw. De speaker heeft twee drivers en produceert totaal 30 watt. Verbinding wordt gemaakt via Wi-Fi op 2,4 of 5GHz. Er is ondersteuning voor Wi-Fi AC en muziek van maximaal 24bit en 96KHz. Dat is meer dan de gemiddelde streamingdienst aanbiedt.

Chromecast met iOS en Android

Chromecast is Google’s tegenhanger van Apple’s AirPlay. Het is in een groot aantal apps voor iOS en Android ingebouwd, maar werkt niet direct vanuit iOS of de Mac. Enkele apps die Chromecast ondersteunen zijn NPO, Spotify, Deezer, Plex, TuneIn Radio en Nederland.fm.

Bekende Podcast-apps voor iOS zoals Overcast en Castro ondersteunen het gek genoeg niet en hebben ook geen plannen aangekondigd. Google heeft een compleet overzicht van apps die met Chromecast werken.

jbl playlist wide 001
Van links naar rechts: JBL Playlist in blauw, wit en zwart.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dat spotify Connect blijft toch raar. Het is eigenlijk een WiFi speaker maar Die speakers moeten allemaal ook Bluetooth hebben aangezien je er anders niets aan hebt als je géén spotify hebt.

  ChromeCast en Sonos zijn wat dat betreft veel breder. ChromeCast word door heel veel Apps ondersteund en Sonos heeft een eigen app die streamen via alle grote diensten mogelijk maakt. Ook heb ik een programma op mijn computer draaien waarmee mijn mac de Sonos boxen als speakers kan gebruiken.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  @Luuk:
  Spotify Connect wordt alleen door Spotify ondersteund. Maar dan kun je ook wel meteen zo’n beetje alle muziek van de wereld beluisteren. (Nou ja, bijna alles dan.)

  Sonos wordt alleen door Sonos ondersteund. Leuk voor wie die (dure) spullen heeft.

  Chromecast is iets breder inzetbaar en lijkt meer op AirPlay.

  Dat deze speaker dit allemaal ondersteunt (én ook nog een line-in heeft) is dus mooi meegenomen.

 • Profielfoto
  gngstr

  Ik werd op het verkeerde been gezet omdat ie én van JBL is (met z’n Charge en Pulse serie) én er groot staat dat het een draadloze luidspreker (zo noemt JBL hem) is. Eentje met een accu erin dacht ik. Niet dus.

  Verder zou dit best wel eens een Sonos Play:1 killer kunnen zijn. Zeker als je nog eens je Rentepunten in zet!