Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 mei 2017

iTunes komt naar de Windows App Store

Wie had dat gedacht! Apple wordt een van de eerste grote bedrijven die de Windows Store omarmt. Dit is de ingebouwde App Store van Windows 10. iTunes zal in de toekomst namelijk ook via de appwinkel van Microsoft aangeboden worden.

Dit kondigde Microsoft aan tijdens de tweede dag van zijn Build-conferentie voor ontwikkelaars. iTunes zal hierdoor ook beschikbaar zijn op Windows 10 S, dat alleen software uit de Windows App Store kan installeren.

Win-win voor Apple en Microsoft

Dit ziet eruit als een kleine overwinning voor Microsoft, maar is ook een interessante kans voor Apple. Het bedrijf zal in staat blijven om zijn diensten zoals Apple Music aan Windows-gebruikers te verkopen.

Klik/tap voor groter.

iTunes zal aan het eind van het jaar in de Windows Store verschijnen. De mediaspeler blijft ook beschikbaar als losse Download voor oudere versies van Windows. Het is niet duidelijk of de iTunes-versie uit de Windows Store afwijkt van de losse download. De software kreeg de afgelopen jaren maar weinig aandacht van Apple.

Reageer op artikel:
iTunes komt naar de Windows App Store
Sluiten