Klein maar fijn: iPhone SE meest geliefde smartphone

Door: Raymon Mens - 29 reacties

Terwijl schermen steeds groter worden, steelt de kleine iPhones SE steeds meer harten. Niet de iPhone 7 (Plus), maar de kleine iPhone SE is de meest geliefde smartphone onder Amerikaanse consumenten. Zo blijkt uit de jaarlijkse Customer Satisfaction Index.

Apple’s 4-inch toestel laat niet alleen de grotere en nieuwe iPhones, maar ook de topmodellen van Samsung achter zich. Apple en Samsung¬†zijn in de top 10 met meest geliefde smartphones goed vertegenwoordigd.

Volledige top 10

De top 10 met smartphones waar Amerikaanse consumenten het meest tevreden over zijn, bestaat voornamelijk uit toestellen met een groot scherm. Consumenten lijken het meest tevreden met een erg klein of een erg groot scherm. iPhones met een 5,5-inch scherm, doen het beter dan iPhones met een 4,7-inch scherm. Dit is de volledige top 10:

ModelSchermScore (max 100)
Apple iPhone SE4-inch87
Samsung Galaxy S6 Edge+5,7-inch86
Apple iPhone 7 Plus5,5-inch86
Samsung Galaxy S6 Edge5,1-inch85
Samsung Galaxy S75,1-inch84
Samsung Galaxy S7 Edge5,5-inch84
iPhone 6 Plus5,5-inch83
iPhone 6s Plus5,5-inch83
iPhone 74,7-inch83
Galaxy Note 55,7-inch82

iPhone SE

De iPhone SE werd in maart van 2016 ge√Įntroduceerd en is sindsdien een verkoophit. Apple-CEO Tim Cook zei onlangs de vraag naar het toestel onderschat te hebben, waardoor het slecht leverbaar was.

De iPhone SE is klein, maar bevat moderne hardware. Zo heeft het toestel dezelfde snelle chip als de iPhone 6s. De camera maakt foto’s van 12 megapixel en neemt video in 4K op.¬†Het toestel is voor ‚ā¨489 verkrijgbaar bij Apple, maar regelmatig voor minder te koop bij retailers en webshops.

iphone-se-6s-16x9
Grootte vergeleken: de iPhone SE en iPhone 7.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  No shit sherlock! Denken ze nu echt dat iedereen met zo’n gezichtsbruiner wil rondlopen?

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Moet zeker weer een opvolger van komen, want niet iedereen heeft behoefte aan een joekel van een telefoon. Ik heb zelf een 6s en ben daar super blij mee, maar voor mijn vrouw is dit simpelweg gewoon te groot.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ben nog steeds zéér tevreden met mijn iPhone SE:-)

 • Profielfoto
  App69

  Ben nog steeds zéér tevreden met mijn iPhone SE:-)

  Idem.

 • Profielfoto
  jarnoleconte

  Ideaal schermformaat.

 • Profielfoto
  langbeest

  Beste behuizing ooit gemaakt door Apple
  Heerlijk stevig

 • Profielfoto
  jeroengroter

  100% mee eens. Het ideale formaat. Nu maar duimen en hopen dat dit formaat ook meegaat in de laatste specs ronde…

 • Profielfoto
  iMakker

  Ik hoop dat ze het bij Apple ‘meenemen’.
  Ik heb trouwens mijn 6 van 10 maanden geruild voor een SE, nu al meer dan een jaar geleden, beste ‘downsizing’ ooit.;-)

 • Profielfoto
  Late Night Freak

  Ook super tevreden met mijn SE. Ik kwam van een iPhone 6, maar was blij hierna te kunnen upgraden naar een SE terwijl mijn collega’s overstapten naar een 7. De voornaamste redenen voor mij zijn:
  – een 4 inch scherm (m’n telefoon weer met 1 hand kunnen bedienen!)
  – voelt lekker in de hand (harde/scherpe randen, voelt zwaarder, ik weet niet of dat laatste echt zo is),
  – uitstekende camera (zonder uit te steken;) )
  – en een headphone poort (gebruik ik nog dagelijks)

 • Profielfoto
  rdesign

  Can confirm. Ik liet mijn iPhone 6 vorige week kapot vallen en ging meteen naar de winkel om een 7 Plus te halen. Toen probeerde ik toch de SE even uit in de winkel en was ik eigenlijk meteen om. Formaat blijft echt zo chill!:heart:

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik ben persoonlijk toch zeer tevreden met het plus model. Lekker groot scherm formaat. Maar ook weer niet gigantisch. Als ik een 6, 6s, of 7 in m’n hand heb voelt dit heel erg vreemd en klein. Laat staan mijn oude 5s die ik aan mijn moeder gegeven heb. Dat voelt als een postzegel haha! Enfin. Ik kan heel goed begrijpen dat mensen er blij mee zijn doordat hij makkelijker in iedere broekzak past en je hem inderdaad met √©√©n hand kunt bedienen. Maar ik wil niet meer kleiner.

 • Profielfoto
  Melle

  Wat vooral zalig zou zijn is iPhone SE formaat, maar met groter scherm! Hier ook SE, ik wil graag groter scherm, maar geen grotere behuizing… paar millimeter – ok√©. Maar zelfs een 6 of 7 is al te groot!

 • Profielfoto
  SvS

  Ja, eens met bovenstaande. Het is een mooi design! En formaat is prima en erg handzaam, al ben ik wel happy met een 4,7″ inch! Wellicht moet Apple zich beter ook richten op zelfde formaat voor een 3e model naast 7s & 7s+, maar dan met minder brede bezels (randen) en meer scherm aan boven en onderzijde)

 • Profielfoto
  justi

  Ik gebruik privé een iPhone SE omwille van zowel de compactheid als ook wel de prijs. Voor het werk gebruik ik een iPhone 6 Plus.

  Ik vindt het grotere scherm van de iPhone Plus alleen wat toevoegen bij het kijken van video’s en foto’s. Bij het lezen van tekst of bekijken van websites voegt het weinig toe.

  De SE gebruik ik ook in combinatie met Apple Maps ook in de auto en dan zou soms het grotere scherm van de iPhone Plus net wat handiger kunnen zijn omwille van de leesbaarheid vanaf het dashboard.

  Door de onhandelbaarheid met 1 hand gebruik ik de iPhone Plus alleen op kantoor en zelden op straat. In het weekend gebruik ik met alle bijbehorend gemak de iPhone SE. Tijdens het lopen hou je deze veel makkelijker vast en zit het ook niet in de weg in je broekzak als je gaat zitten.

  Als ik moet kiezen dan ga ik voor de SE als meer mobiel device. Voor een groter scherm thuis of daarbuiten gebruik ik een iPad Air 2.

 • Profielfoto
  justi

  O ja! Een SE kun je nog mooi op zijn kant zetten! ?

 • Profielfoto
  koekiewous

  Zodra er een nieuwe se komt (of juist niet) gaat mijn 6S naar de partner en ga ik voor de se. Krijg kramp in mijn handen van de 6S.

 • Profielfoto
  lalalalalalalalal

  Ik heb dus een iPhone 7 (prive) en iPhone SE (zakelijk). Achteraf zou een duosim wel handig zijn maar dat bestaat niet.

  Maar ik merk steeds dat ik de SE toch liever bij me heb omdat de 7 aardig aan de grote kant is.

 • Profielfoto
  Wout78

  Ik snap degene die voor de SE kiezen.

  Ik had mijn 5S enkele weken geleden laten vallen en heb gekozen voor een 6S plus. Mooie pouch eromheen en zo’n rekbaar dingetje op de achterkant geplakt zodat je vinger daar door kan aangezien ik geen vast hoesje om mijn toestel wil en dit toestel anders zeker een keer gaat vallen. Hanteerbaarheid is hiermee prima! Ik heb juist gekozen voor dit formaat vanwege de accu. En jeetje wat een verschil met mijn 5S. Ik begreep wel dat de accu van de SE ook zeer goed is?

  Ik zat laatst op de iPhone 4s van mijn dochter en begon spontaan te lachen… Een aantal jaar geleden was het de standaard maar tjonge wat was dit formaat opeens klein zeg!:-)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Can confirm. Ik liet mijn iPhone 6 vorige week kapot vallen en ging meteen naar de winkel om een 7 Plus te halen. Toen probeerde ik toch de SE even uit in de winkel en was ik eigenlijk meteen om. Formaat blijft echt zo chill!:heart:

  Ben echt benieuwd naar je redenering..

  De iPhone 6 (het middenmodel tussen de SE en de plus) is reeds twee√ęnhalf jaar oud en blijkbaar kwam je tot de conclusie dat je het formaat niet prettig vond, dus direct maar een plus zou gaan nemen. In die periode, wil je beweren, dat je nooit de SE hebt geprobeerd in een winkel of van een vriend, collega of familielid en dus pas na twee√ęnhalf jaar erachter kwam dat je van het ene extreme naar het andere extreme springt. Je gaat namelijk niet √©√©n maat kleiner (naar wat je had), naar zelfs kleiner dan wat je had..?

 • Profielfoto
  Bart119

  Ik ben ook zeer tevreden over mijn SE, moest ik hem stuk laten vallen koop ik er terug 1.

  De “scherpe randen” die iemand hierboven een voordeel vond, vind ik persoonlijk een nadeel maar met een back-cover is dit opgelost en ligt hij naar mijn mening veel beter in de hand.

  En ja de camera kan beter, er zijn android telefoons die 100‚ā¨ minder kosten en mooiere foto’s maken. Vooral dan bij foto’s die je binnen maakt hij het schemeren of zodra je de flits gebruikt.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Zelf zie ik de iPhone als een apparaat voor onderweg. Even een bericht kijken, het weer, twitter, foto’tje, etc, en wil dat deze gewoon klein en handzaam is. Hoop dat ze de SE dus blijven verkopen.

 • Profielfoto
  Edwin

  De iPhone SE wordt voornamelijk (door het bedrijfsleven) gekocht om de prijs. Op honderden toestellen voor hun medewerkers scheelt dit behoorlijk in de kosten. Desalniettemin is het een heerlijk hanteerbaar en volledig functioneel toestel.

 • Profielfoto
  whaha

  De SE heeft verhoudingsgewijs ook de beste accuduur, vanwege het kleinere scherm.

 • Profielfoto
  JJmac

  Ben nog steeds zéér tevreden met mijn iPhone SE:-)

  Ik ook

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Ik ook, ik ga geen 800euro betalen voor een telefoon.
  De iPhone SE doet hetzelfde als haar grotere zusjes

 • Profielfoto
  athens

  Nog steeds tevreden met de iPhone 5 maar zal zeker switchen richting de SE. Overige modellen, los van display grote is geen meerwaarde voor mij. Maar ieder heeft zijn eigen behoeftes daarin. Beter keus, dan geen keus.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Mijn volgende is ook weer een SE. Mijn 6 is veel te groot

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik heb ook al ruim een jaar een iPhone SE en die bevalt me prima.(y)

 • Profielfoto
  District

  Ook van een iPhone 6 naar een SE gegaan. Dagje wennen dat het allemaal ietsjes kleiner is, maar eerder genoemde voordelen als accuduur en handzaamheid wegen voor mij zwaarder. Ik hoop daarom ook op een SE2 met groter formaat scherm in dezelfde grootte behuizing.