iPhone 8: ‘Betere speakers, productie op schema’

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Een nieuwe week met nieuwe geruchten over de iPhone 8 (of: iPhone Edition). De volgende iPhone zou verbeterde speakers krijgen en ondanks alle vermeende problemen is de productie op schema voor een verkoopstart eind september of begin oktober.

Volgens analisten van JPMorgan verbetert Apple de speaker bovenaan de iPhone 8, die ook gebruikt wordt om te bellen. Het Chinese Economic Daily News hoorde van Apple-leveranciers dat de productie op schema is.

Betere speaker en waterdicht

De iPhone 7 was de eerste iPhone met stereo-speakers. Apple gebruik de kleine luidspreker bovenaan, die ook gebruikt wordt om te bellen, om stereogeluid te maken. Muziek klinkt met twee speakers ook luider. De iPhone 8 zou op die positie een betere speaker krijgen die ook beter tegen water kan. Hierdoor gaat de waterdichtheid omhoog van IP67 (stofdicht en dompeldicht) naar IP68 (stofdicht, waterdicht).

iphone 8 concept alt 16x9
Concept: iPhone 8 door iDropNews – Klik/tap voor groter.

Productie op schema

De productie van de nieuwe iPhone zou weer op schema zijn. De afgelopen tijd waren er volgens geruchten veel problemen met de productie, maar alles zou nu rond zijn. Het Chinese blog Economic Daily News maakte een rondje langs Apple-leveranciers en leerde dat TSMC klaar is voor de productie van de A11-chip. Foxconn is ook al begonnen met het aannemen van nieuwe medewerkers om de massaproductie te starten.

De iPhone 8 (of: iPhone Edition) wordt in september verwacht, naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Apple zou eenmalig met zijn normale schema breken omdat de iPhone dit jaar tien jaar bestaat. (→ Via: 1,2)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  no_poo

  Apple breekt niet het schema vanwege het jubileum, maar om de verkopen op te krikken. Wanneer heeft Apple ooit een jubileummodel uitgebracht behalve de TAM?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Linkje naar TAM voor degene die niet weten wat dat is: https://en.wikipedia.org/wiki/Twentieth_Anniversary_Macintosh

 • Profielfoto
  midas

  The cube?

 • Profielfoto
  Bonte

  Ik herinner me het scherm nog maar niet de TAM computer zelf, nu weet ik ook waar ze de mosterd haalden voor de huidige Mac pro.

 • Profielfoto
  barto7

  Dat is niet de computer, maar de subwoofer. Net als bij de iMac zit verder alles in de kast met het scherm.