‘iPad mini 4 krijgt geen opvolger meer’

19 reacties

Slecht nieuws voor de liefhebber van een kleine tablet. Apple zou de iPad mini dit jaar gaan uitfaseren en geen nieuwe 7,9-inch iPad meer uitbrengen. Dat vertellen bronnen binnen Apple aan BGR. De huidige iPad mini is sinds 2015 niet meer vernieuwd.

Apple zou de kleine tablet uitfaseren omdat deze steeds slechter verkoopt en andere producten zoals de 5,5-inch iPhone voor kannibalisatie zorgt. De iPad mini 4 blijft waarschijnlijk nog enige tijd in huidige vorm te koop.

Bestaande iPads compacter

Bij het verdwijnen van de mini, wordt 9,7-inch het kleinste formaat iPad. Apple wil zijn tablets naar verluidt wel compacter maken door de randen kleiner te maken. Mogelijk zien we tijdens WWDC 2017 op 5 juni een 10,5-inch iPad Pro die niet groter is dan de huidige 9,7-inch iPad pro.

schiller-ipad-640
Phil Schiller onthulde de iPad mini in 2012.

Vanaf begin twijfel over iPad mini

De iPad mini werd in het najaar van 2012 geïntroduceerd, maar niet van harte. Steve Jobs geloofde niet in een tablet van minder dan 9-inch. Hij was ervan overtuigd dat een kleine tablet niet comfortabel te gebruiken was. Hij zei in een e-mail aan zijn collega Phil Schiller “Dit formaat is nutteloos. We zouden schuurpapier mee moeten leveren zodat gebruikers hun vingers half zo groot kunnen maken”.

Het succes van de kleine tablets van Samsung en de Nexus 7 van Asus trok Jobs uiteindelijk over de streep. Tot grote vreugde van onder andere Eddy Cue, de software-man van Apple die in kleinere tablets geloofde.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  koekiewous

  Dom. Heb ze allemaal meerdere malen gehad, en geen een keer spijt van gehad. De 4 (en zelfs 3) doet alles wat ik verlang nog voor de volle100%. Ik baal hier wel van zeg tjonge.

 • Profielfoto
  gipsman

  Met koekiewous zeg ik: dom.
  IPad mini is voor mij bv.de ideale ereader. Ik heb nog steeds de 1 versie. Hm, zou ik nog snel voor de 4 gaan ? Hoe lang krijgt die nog upgrades? Nieuw budget probleem…

 • Profielfoto
  error

  Topformaat, die mini. Ik had graag een iPad Pro mini gekocht. Maar goed, shit happens.

 • Profielfoto
  knekkie

  Als vervanger komt Apple vast met een iPhone in dat formaat.:nerd:

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Jammer, ik heb een mini 4 denk ik, maak niet uit, werkt perfect als TomTom, daar gebruik ik heb hoofdzakelijk voor.
  Ook voor e-reader om mijn dochter voor te lezen.
  Verder doe ik er niet veel mee.

 • Profielfoto
  Yves Damiaens

  Is echt een super handig (tussen) formaat. De iPad pro 9,7 is ook prima, maar past niet in m’n vrouw haar handtas. … mogelijk nog een laatste iPad-mini versie aanschaffen.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Elke fabrikant droomt van de verkoopaantallen van deze mini maar Apple faseert hem gewoon uit ?

 • Profielfoto
  steveb

  tuurlijk
  die namen worden te simpel

  dan wordt het wel iPad mini pro
  of iPad mini se (4.1)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Persoonlijk vind ik het niet erg. Ik heb nooit wat in die iPad mini gezien. Maar het heeft wel een geweldig succes! Voor die mensen die van dit formaat hielden is het wel jammer.

  Ik zelf zie het nut er niet van in. Ik heb al een iPhone 6s plus. Dus een iPad mini zou in (mijn geval) een beetje dom zijn vind ik. Ik hou het op de gewone versie of op de grotere iPad Pro.

  Ben erg benieuwd naar WWDC eerlijk gezegd:-)

 • Profielfoto
  plonserd

  Ze worden misschien minder verkocht omdat hij juist niet vernieuwd wordt, logisch toch? Nieuwe iPad mini met wat pro specs aan boord.. Ondersteuning voor de Apple Pencil bv. Mag gerust wat meer kosten

 • Profielfoto
  gipsman

  Is de iPad mini 64bits en gaat hij mee met de iOS 11 upgrade?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ben dol op de mini.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Zonde. Het is een handzaam model, dat en in mijn handen past en licht genoeg is. Houd ik mijn mini 4 nog wel even totdat de normale of echt Pro wordt of een stuk lichter is.

 • Profielfoto
  Melle

  Beetje stomme quote van steve…. hoe kan je dat menen en tegelijkertijd ook nog veel kleinere iPhones verkopen met zelfde OS op… schuurpapier bij de iPhone? Nutteloos product? Rare jongen die Steve…

 • Profielfoto
  Pjotr

  Heb al een iPad mini 1 en 2. Wil ook wel een 5
  Navigatie op water, kan in mijn binnenzak, navigatie in auto, eReader. Prima apparaat. Qua formaat juist top, kan veel en goed mee te nemen.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Eeuwig zonde.

  Een iPad is nou eenmaal geen iPhone.
  Haal de randen van de Mini er af en hij wordt nog compacter.
  Maar wel voorzien van alle Apps die op een iPad draaien.

  Want zeg nou zelf, sommige apps zijn beter bruikbaar in de iPad versie dan in de iPhone versie.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Eens met iedereen hier. Perfect formaat. Ideaal ding. Nooit mee stoppen!

 • Profielfoto
  donut

  Die Schiller ziet er behoorlijk afgeslankt uit
  en die ipad is ook erg dun – goede demo

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Yvesdam, de iPad mini is echt een handtasformaat, ik neem hem dan ook vaak mee als ik koffie ga drinken met mijn vriendinnen, ideaal!
  @gipsman, enkel de originele iPad mini zal niet compatibel zijn met iOS 11, de iPad mini 2 en hoger zullen wel iOS 11 kunnen draaien.