Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11: ‘FaceTime standaard bij bellen’

FaceTime lijkt een grote rol te gaan spelen in iOS 11. Niet alleen krijgt de volgende iOS-versie naar verluidt de mogelijkheid om een video-groepsgesprek via FaceTime te voeren. Apple zou FaceTime Audio standaard willen maken bij bellen.

Wanneer twee iPhone-gebruikers elkaar bellen, zou iOS 11 niet langer de mobiele verbinding maar direct FaceTime Audio gebruiken. Nu is de keuze voor FaceTime Audio nog optioneel.

Net als iMessage

Apple bewandelde dit pad al eerder bij het uitrollen van iMessage. Twee iPhone-gebruikers sturen via de Berichten-app geen SMS-berichten, maar schakelen direct op iMessage over. De reden om FaceTime Audio als standaard te gebruiken, zou onder andere beter geluidskwaliteit zijn.

Het plan om FaceTime Audio als standaard door te voeren zou al langer bestaan. Apple kon echter op tegenwerking van providers rekenen. Nu zij niet meer aan belminuten, maar aan data verdienen zou het plan wel door kunnen gaan. Verdere details zijn nog onduidelijk.

Meer nieuwe functies in iOS 11

iOS 11 wordt tijdens WWDC 2017 op 5 juni onthuld en zal daarna in september voor iedereen beschikbaar zijn. De volgende iOS-versie krijgt naar verluidt ook slimmere energiebesparing, FaceTime-groepsbellen en Siri vanuit iCloud. Tot slot zouden de iPhone en iPad ook sneller gaan werken omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt.

(→ Via)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 11: ‘FaceTime standaard bij bellen’
Sluiten