Invoke: Microsoft is Apple voor met slimme Cortana-speaker

8 reacties

Techbedrijven willen met een slimme speaker het middelpunt van je woonkamer worden. We kennen de Amazon Echo en Google Home al en nu komt ook Microsoft met een slimme speaker met ingebouwde assistent. De Invoke-speaker heeft Cortana aan boord.

Harman Kardon prododuceert de speaker voor Microsoft. Het apparaat wordt aangeprezen als premium speaker met ingebouwde stemassistent. Ook Apple werkt naar verluidt aan een Siri-speaker.

Slimme speaker met Skype-intergratie

Waarschijnlijk vertelt Microsoft tijdens zijn Build-conferentie volgende week meer over de speaker. Uit de eerste teaser blijkt in ieder geval dat het apparaat muziek via diverse diensten kan spelen. Daarnaast zijn typische Cortana-functies als het beheren van je agenda en herinneringen aanwezig. De speaker kan ook nieuws, weer en verkeer voorlezen. Tot slot is er directe integratie met Skype, dat eigendom van Microsoft is.

invoke microsoft speaker 001
De Invoke speaker van Microsoft en Harman Kardon – Klik/tap voor groter.

Kans voor Apple

De Invoke-speaker zal uitsluitend in de VS uitgebracht worden, omdat Cortana nog maar zeer weinig talen ondersteunt. Ook de Amazon Echo en Google Chrome ondersteunen alleen Engels. Dit is een goede kans voor Apple om met de Siri-speaker het verschil te maken. Siri is inmiddels in 20 talen beschikbaar en Apple heeft genoeg ervaring met het wereldwijd uitrollen van hardware.

invoke microsoft speaker 002
De Invoke speaker is verkrijgbaar in zwart/grijs en wit/grijs.

Wat de Invoke gaat kosten is nog niet bekend. De speaker met Cortana is pas in de herfst verkrijgbaar. Waarschijnlijk heeft Apple dan ook zijn Siri-speaker uitgebracht. Volgens recente geruchten krijgen we tijdens WWDC 2017 op 5 juni een eerste demonstratie van de Apple-speaker met stemassistent.
(Zie → ‘Slimme Siri-speaker is al in productie’)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Night

  Jammer; vroeger was Harman Kardon nauw verbonden aan Apple. Denk maar aan de speakers van het G4 Bolletje en de Soundsticks.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Apple heeft tegenwoordig Beats;-)

 • Profielfoto
  pruus

  En Amazon komt ook al met een nieuwe speaker met scherm… dat wordt hard werken voor Apple om dit in te halen. Concurrentie is een goede innovator.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Als ik single was en niemand thuis had om mee te praten vind ik het een leuk idee. Maar praten tegen apparaten is ‘nog’ steeds niet mijn ding. Apple moet eerst laten zien wat de daadwerkelijke meerwaarde van zo’n apparaat kan zijn.

  Een paar jaar geleden probeerde Microsoft dit ook voor de xbox stem besturing te maken. Dit mislukte falicant doordat ongewilde stemopdrachte tijdens het spelen de console kon afsluiten. Sindsdien vertrouw ik meer op handmatige input dan voice.

  Siri staat naar mijn idee nog in de kinderschoenen en heeft niet een uitgebreide zoekmachine als Google om tekst/taal om te zetten naar degelijke antwoorden. Maar als het goed gaat samen met apps op mijn iphone en het pizza’s kan bestellen zijn we een heel eind. Het valt of staat gelijk met de toegankelijkheid die ontwikkelaars krijgen tot het platform.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Concurrentie is een goede innovator.

  Als je elkaar-voor-willen-zijn-in-het-maken-van-overbodige-producten innovatie kan noemen

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Toch heeft Apple al iets waartegen je steeds, en hands free, tegen kunt praten: de Apple Watch. Ik gebruik Siri op m’n Apple Watch heel veel en voor uiteenlopende taken: timers zetten, afspraken in mn agenda zetten, lichten bedienen, uitslagen raadplegen, herinneringen instellen (op tijd, maar ook voor als ik thuiskom of wegga), apps opstarten, navigatie invoeren op de fiets, etc.
  Voordeel van een Apple Watch ten opzichte van een speaker is verder dat je hem altijd bij je hebt, ook als je even naar boven loopt of onderweg bent.
  Verder is Siri in het Nederlands in tegenstelling tot andere speakers. En hij heeft humor (vraag maar eens of Feyenoord zondag kampioen geworden is).
  Als Siri nog ietsje slimmer wordt, dan zou het helemaal mooi zijn.

 • Profielfoto
  jhsoree

  @Raymon: prododuceert?
  Basic spelling check kan er niet meer vanaf?

 • Profielfoto
  Eprom

  Fijn, zo’n afluister apparaat in je kamer.