Instagram: links versturen nu mogelijk, archieffunctie op komst

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Twee nieuwe functies in Instagram die het gebruik van de fotodienst een stukje prettiger moeten maken. Allereerst is het nu mogelijk om links te versturen, maar alleen in direct messages. Daarnaast werkt de dienst aan een nieuwe functie die je foto’s laat archiveren.

Het versturen van links in direct messages is voor iedereen mogelijk, maar de archieffunctie wordt langzaam uitgerold. Volgens Instagram duurt het enkele maanden voordat deze overal actief is. Zo werkt het:

Links alleen via direct messages

Instagram is altijd erg terughoudend geweest met het accepteren van links in posts en reacties. Het gaat op het sociale netwerk natuurlijk om de foto’s en het toestaan van links zorgt voor veel spam. Daarom is het nog steeds niet mogelijk om een link in een post of reactie te plaatsen. Je kunt nu wel een link in een DM verzenden. Ze worden direct klikbaar en je ziet ook een preview.

instagram links versturen 001
Klik/tap voor groter.

Archiveren in plaats van verwijderen

Een foto verwijderen? Nee. Gewoon archiveren. Een nieuwe archieffunctie wordt de komende tijd naar Instagram-gebruikers uitgerold. Je kunt er foto’s bewaren die je (tijdelijk) niet op je profiel wil tonen. Gearchiveerde foto’s kunnen later altijd opnieuw gepost worden en de reacties en likes blijven bewaard. De archieffunctie is bij het bekijken van een foto te vinden onder het menu (•••), maar nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.

instagram archief 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

0 reacties