Instagram introduceert Face Filters en 3 nieuwe effecten

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Instagram heeft een berg nieuwe functies en effecten geïntroduceerd. De meest opvallende zijn de Face Filters om je selfie mee op te leuken. Er zijn nu acht Face Filters. Van een kroon om je hoofd tot een filter dat je de oren en neus van een koala geeft.

Naast de Face Filters heeft Instagram ook andere creatieve effecten en functies geïntroduceerd. Zo kun je filmpjes nu ook achterstevoren laten afspelen. Een bal die je weggooit, vliegt dan ineens naar je hand toe.

Instagram Face Filters gebruiken

De Face Filters zijn te gebruiken door de camera te activeren en op het icoontje met een gezicht rechtsonder te drukken. Vervolgens kun je een filter kiezen. Het werkt zowel op selfies als op gezichten die met de camera op de achterkant van een telefoon wordt gefotografeerd.

instagram face filter 001
Klik/tap voor groter.

Nog 3 nieuwe effecten

Naast de Face Filters heeft Instagram ook het rewind-effect geïntroduceerd. Dit laat filmpjes simpelweg achterstevoren afspelen. Ook nieuw is de hashtag-sticker. Deze maakt een sticker met een hashtag en plakt deze over je foto, handig om op een leuke manier meer context toe te voegen. Wil je iets maar gedeeltelijk tonen? Gebruik dan de nieuwe eraser brush. Je kunt er niet alleen delen van een tekening mee wissen, maar ook het scherm met een kleur vullen en selectief de originele foto tevoorschijn laten komen.

instagram effecten 001
Van links naar rechts: rewind, hashtag ticket en eraser brush.

De nieuwe functies zitten in versie 10.21 van de Instagram-app. Die is nu beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Met deze functies kunnen ze bij Snapchat vanaf nu dus voorgoed de boeken dichtdoen. Stories overgenomen door Facebook en Instagram? Check, tijdelijke berichten posten op Facebook? Check. Filters? Check… Wat biedt Snapchat dan nog voor meerwaarde? Net na – wat door sommigen de grootste IPO ging zijn in maart… Facebook krijgt zo stilaan een monopoly.

 • Profielfoto
  Furbz

  Haha Narcisme 3.0:
  Nu Kun je overal je gezicht warpen met beestenneusjes
  en huilen dat je selfies geen 100 likes krijgen.
  #evolutie

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wauw! Copy-paste. Lekker uniek.
  Sorry, maar is snap nog steeds het leidend voorbeeld??

 • Profielfoto
  SvS

  Met deze functies kunnen ze bij Snapchat vanaf nu dus voorgoed de boeken dichtdoen. Stories overgenomen door Facebook en Instagram? Check, tijdelijke berichten posten op Facebook? Check. Filters? Check… Wat biedt Snapchat dan nog voor meerwaarde? Net na – wat door sommigen de grootste IPO ging zijn in maart… Facebook krijgt zo stilaan een monopoly.

  Best sneu voor Snapchat. Voor mensen die niks hadden met FB, was het een mooi, prima alternatief. Ik ben ook bang dat het hen geen lang leven beschoren zal blijven.

  By the way, waarom is er na een jaar en dag nog steeds zo populair om jezelf te tonen in selfies met wat opsmuk op je gezicht (dwz oa hondenoren/-tong)? Dit was ik na een paar keer uitgekeken geraakt.

 • Profielfoto
  Furbz

  Omdat generatie Y ietwat narcistisch is. “Kijk mij lekker zijn” of nog erger “kijk ik post elke dag een foto van Mn kind en ga bij Mn vriendinnen janken dat ze t niet liken”