Instagram maakt foto’s uploaden vanuit browser mogelijk

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Een kleine revolutie! Instagram heeft het voor het eerst sinds zijn bestaan mogelijk gemaakt om foto’s vanuit de browser te uploaden. Voorheen konden foto’s alleen op het web bekeken worden en was de app nodig voor het uploaden van kiekjes.

Er zijn wel een aantal beperkingen. Zo werkt uploaden vanuit de browser alleen op mobiele apparaten (maar met een trucje ook op de desktop) en zijn er geen filters of andere functies voor het bewerken van foto’s.

Instagram uploads vanuit mobiele browser

Een foto uploaden vanuit de browser is op iPhone of iPad heel simpel. Wanneer je Instagram.com bezoekt, verschijnt bovenaan een nieuwe foto-knop. Deze laat je direct een foto uploaden. Na het uploaden kan het formaat en de oriëntatie aangepast worden, maar verdere bewerkingen zijn niet mogelijk.

instagram browserupload 001
Klik/tap voor groter.

Vanaf desktop met een trucje

Het is officieel niet mogelijk om foto’s vanaf de desktop te uploaden, maar met een trucje kan het alsnog. Ga in Safari op de Mac naar VoorkeurenGeavanceerd en zet het vinkje bij “Toon Ontwikkel-menu in menubalk” aan. Open vervolgens Instagram en kies in de menubalk voor OntwikkelGebruikersagentSafari – iPhone. Nu denkt Instagram dat je vanaf een iPhone werkt en kun je foto’s vanaf de desktop uploaden.

instagram browser upload safari trucje
Klik/tap voor groter.