Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 mei 2017

Apple, kopieer deze functies uit Android O

Tijdens Google I/O 2017 heeft Google een aantal nieuwe functies in Android O toegelicht. Deze nieuwe Android-versie is nu in beta en loopt op sommige punten voor, maar soms ook achter op iOS. Dit zijn 4 nieuwe functies die we ook graag in iOS zouden zien.

1) Picture-in-picture voor smartphone

Smartphones worden steeds groter en het wordt steeds beter mogelijk om twee dingen tegelijk op een scherm te doen. Google speelt met Android O hierop in en maakt picture-in-picture voor smartphones mogelijk. Zo kunnen gebruikers tijdens een videogesprek of het bekijken van een video andere apps openen. iOS ondersteunt alleen picture-in-picture op de iPad.

Picture-in-Picture in Android O – Klik/tap voor groter.

2) Slimmer selecteren en kopiëren

iOS was het eerste mobiele besturingssysteem dat écht initiatief kopiëren en plakken mogelijk maakte. Android O doet daar nu een schepje bovenop en gaat het makkelijker maken om delen van zinnen die bij elkaar hore te kopiëren en plakken. Je kunt simpelweg dubbel op een deel van een zin drukken en kunstmatige intelligentie die op het apparaat zelf draait zal een relevant deel selecteren. iOS kan dit al met adressen en telefoonnummers, maar Google zegt dat het ook namen van bijvoorbeeld plaatsen of attracties automatisch kan herkennen.

Slim tekst selecteren in Android O – Klik/tap voor groter.

3) Notificaties snoozen

Gebruikers kunnen in Android O notificaties gaan snoozen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een artikel dat gepusht wordt later wil lezen, of een actie die gevraagd wordt niet direct uit kunt voeren. Er kan gekozen worden voor een kwartier, half uur of een uur.

Notificaties snoozen in Android O – Klik/tap voor groter.

4) Notificaties in groepen

Het is in iOS en Android al mogelijk om notificaties te groeperen op tijd of app, maar Android O voegt daar ook categorieën aan toe. Zo kun je bijvoorbeeld een categorie maken voor sociale media, maar ook een voor apps met nieuws. Per categorie is in te stellen of notificaties geluid mogen maken, de telefoon mogen laten trillen, op het lock screen zichtbaar zijn of niet storen mogen overschrijven. Ontwikkelaars kunnen een categorie opgeven, maar gebruikers kunnen ook handmatig categorieën aanmaken.

Klik/tap voor groter.

Meer Google I/O? Onder de tag Google I/O 2017 schrijven we de komende dagen over ontwikkelingen bij Google die interessant zijn voor Apple-gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple, kopieer deze functies uit Android O
Sluiten