Google Foto’s krijgt nieuwe archieffunctie

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Staan er veel foto’s van facturen, bonnetjes en screenshots tussen je fotocollectie op iOS? Google Foto’s heeft nu een archieffunctie die afrekent met dit soort storende zaken. Je kunt ze naar een archief verplaatsen, dat niet zichtbaar is tussen je gewone foto’s.

Gearchiveerde foto’s worden niet meer in het fotoraster getoond, maar nog wel in zoekresultaten. Zoek bijvoorbeeld naar “document” of “bonnetje”. Het archief is ook rechtstreeks vanuit het menu toegankelijk.

Foto’s archiveren in 3 stappen

Een of meer foto’s gevonden om te archiveren? Selecteer dan de foto’s en druk op het menu (∙∙∙) bovenaan. Kies vervolgens voor Archiveren en de foto’s worden naar het archief verplaatst. Je ziet de foto’s daarna niet meer in het overzicht, maar nog wel in zoekresultaten en in het menu Archieven.

google foto's archief 001
Klik/tap voor groter.

Meer nieuws in Google Foto’s

Google ontwikkelt op hoog tempo door aan zijn fotodienst. Tijdens Google I/O werden vier nieuwe functies aangekondigd die momenteel nog niet in de app zitten. Google Foto’s is ook bij iOS-gebruikers geliefd omdat het mogelijk is om foto’s volledig naar de Google Cloud te verplaatsen en zo veel ruimte te besparen. De app heeft meer dan 500 miljoen actieve gebruikers die 1,2 miljard foto’s per dag uploaden. (Zie → Google I/O 2017: 4 nieuwe functies voor Google Foto’s)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  De foto’s van de A4-tjes uit het voorbeeld zouden beter met een Scanner app gemaakt kunnen worden. Voor documenten en bonnetjes moet je de Camera app sowieso niet gebruiken. Verder een mooie app van Google, dat zoeken naar afbeeldingen blijft mij verbazen.

 • Profielfoto
  Needler

  Waarom wordt er op deze site zoveel aandacht gegeven aan apps van advertentieverkopers? Je moet wel weinig om je privacy geven wil je Google Foto’s gebruiken met je persoonlijke foto’s.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Tja, Google doet het allemaal et iets handiger. Ook zit. Je kunt bij Apple wel allerlei foto’s verbergen, maar een automatisch archief mapje is beter. Of gewoon elke willekeurige map als archief markeren.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Waarom wordt er op deze site zoveel aandacht gegeven aan apps van advertentieverkopers? Je moet wel weinig om je privacy geven wil je Google Foto’s gebruiken met je persoonlijke foto’s.

  En jij vertrouwt Apple wel met je persoonlijke data. Hoe heerlijk naief…

 • Profielfoto
  xaddict

  Voor documenten scannen is iets als scanbot veel handiger.

  Buiten dat vertrouw ik Google veel minder met mijn data dan Apple. Beiden hebben in het verleden laten zien aan verschillende kanten van een lijn te staan.