Google en eBay brengen Apple Watch-apps later terug

Raymon op 03 mei 2017 4 reacties Laatste door RoyB

Geloven grote techbedrijven niet meer in Apple Watch-apps? Enkele dagen geleden werd duidelijk dat TripAdvisor, Google, eBay en Amazon hun apps voor de smartwatch van Apple stilletjes verwijderd hadden. Een aantal apps blijkt slechts tijdelijk geschrapt.

Woordvoerders van Google en eBay bevestigen dat hun Apple Watch-apps later terug zullen keren. Amazon ziet weinig meer in de Apple Watch en TripAdvisor was niet bereikbaar voor commentaar.

Google en eBay zijn positief

Google zegt: “We hebben ondersteuning voor de Apple Watch in onze iOS-app verwijderd, maar verwachten het in de toekomst weer te gaan ondersteunen.” Ook eBay is voorzichtig positief: “We hadden wat problemen met onze Apple Watch-app, maar willen deze in de toekomst weer terug brengen. In de tussentijd krijgen klanten wel notificaties op hun Apple Watch.”

Google Maps Apple Watch

Google Maps op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Watch niet de juiste oplossing voor Amazon

Amazon is minder positief. De app van de retailer was erg uitgebreid en klanten konden producten vanaf de Watch aanschaffen. In een reactie zegt het bedrijf: “Er zijn een aantal redenen waarom een Apple Watch-app momenteel niet de juiste oplossing voor onze klanten is. Desondanks proberen we altijd nieuwe dingen en staan open om in de toekomst wederom met wearables te experimenteren.”

Apple aan zet

Samengevat lijkt het erop dat Apple aan zet is om techbedrijven de meerwaarde van Apple Watch-apps te tonen. Momenteel zijn apps voor de smartwatch namelijk erg beperkt. Ze functioneren traag en ontwikkelaars kunnen een beperkte set API’s gebruiken. Apple’s eigen Kaarten-app toont bijvoorbeeld een visuele kaart, maar Google Maps moet het doen met een tekstuele routebeschrijving.

Aan de andere kant heeft Apple wel enige moeite gedaan om Apple Watch-apps beter te laten functioneren. Zo maakt het dock van watchOS 3 het voor gebruikers makkelijker om Watch-apps uit te voeren. Mogelijk brengt watchOS 4 nieuwe mogelijkheden, waardoor ontwikkelaars weer enthousiast worden.
amazon-apple-watch
(Bron: 1,2,3)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

sciletto op 03 mei 2017

Ik ben nog steeds niet tot kopen over gegaan omdat het me nog niet 100% overtuigd heeft.

De redenen waarvoor ik hem echt wil is om belletjes op tijd te zien, die mis ik wel eens regelmatig. Sms’en doe ik zeker er niet op maar om te zien van wie en wat is wel weer handig. looproutes zonder je tel vast te houden zie ik wel zitten, stappentellers en je saldo maar meer kan ik niet echt verzinnen.

Profielfoto

Shmoo op 03 mei 2017

Performance is er wel flink op vooruit gegaan met watchOS 3, gebruikersgemak op achteruit.

Profielfoto

KR1275 op 03 mei 2017

Ik neem aan dat ze bij Amazon kunnen zien vanaf wat voor device de bestelling wordt gedaan. Als het aantal bestellingen vanaf een Watch marginaal is, waarom zou je er dan nog in investeren?

Ik geloof persoonlijk niet zo in het Watch-concept. Volgens mij heeft inmiddels iedereen die er eentje wil hem al om de pols. Dus de verkopen van de Apple Watch stellen vast niet veel meer voor. ‘ns Zien hoe lang Apple er nog aandacht aan schenkt en erin investeert… Haalt hij 2020?

Profielfoto

RoyB op 03 mei 2017

@KR1275 ik denk dat hij 2020 wel haalt.. Apple zal toch niet toegeven dat die flopt. Ik ben wel enthousiast over m’n watch en al helemaal als ik andere watches zie.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?