Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 mei 2017

Google en eBay brengen Apple Watch-apps later terug

Geloven grote techbedrijven niet meer in Apple Watch-apps? Enkele dagen geleden werd duidelijk dat TripAdvisor, Google, eBay en Amazon hun apps voor de smartwatch van Apple stilletjes verwijderd hadden. Een aantal apps blijkt slechts tijdelijk geschrapt.

Woordvoerders van Google en eBay bevestigen dat hun Apple Watch-apps later terug zullen keren. Amazon ziet weinig meer in de Apple Watch en TripAdvisor was niet bereikbaar voor commentaar.

Google en eBay zijn positief

Google zegt: “We hebben ondersteuning voor de Apple Watch in onze iOS-app verwijderd, maar verwachten het in de toekomst weer te gaan ondersteunen.” Ook eBay is voorzichtig positief: “We hadden wat problemen met onze Apple Watch-app, maar willen deze in de toekomst weer terug brengen. In de tussentijd krijgen klanten wel notificaties op hun Apple Watch.”

Google Maps op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Watch niet de juiste oplossing voor Amazon

Amazon is minder positief. De app van de retailer was erg uitgebreid en klanten konden producten vanaf de Watch aanschaffen. In een reactie zegt het bedrijf: “Er zijn een aantal redenen waarom een Apple Watch-app momenteel niet de juiste oplossing voor onze klanten is. Desondanks proberen we altijd nieuwe dingen en staan open om in de toekomst wederom met wearables te experimenteren.”

Apple aan zet

Samengevat lijkt het erop dat Apple aan zet is om techbedrijven de meerwaarde van Apple Watch-apps te tonen. Momenteel zijn apps voor de smartwatch namelijk erg beperkt. Ze functioneren traag en ontwikkelaars kunnen een beperkte set API’s gebruiken. Apple’s eigen Kaarten-app toont bijvoorbeeld een visuele kaart, maar Google Maps moet het doen met een tekstuele routebeschrijving.

Aan de andere kant heeft Apple wel enige moeite gedaan om Apple Watch-apps beter te laten functioneren. Zo maakt het dock van watchOS 3 het voor gebruikers makkelijker om Watch-apps uit te voeren. Mogelijk brengt watchOS 4 nieuwe mogelijkheden, waardoor ontwikkelaars weer enthousiast worden.

(Bron: 1,2,3)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google en eBay brengen Apple Watch-apps later terug
Sluiten