‘Google Assistant krijgt zijn eigen iOS-app’

Door: Raymon Mens - 2 reacties

iPhone-bezitters kunnen binnenkort de Google Assistant gebruiken. Volgens Android Police wordt de Siri-concurrent van Google als losse app voor iPhone en iPad uitgebracht. Google Assistant gaat op iOS naar stemcommando’s en getypte vragen luisteren.

Waneer de Google Assistant voor iOS uitgebracht wordt is nog onduidelijk. Een onthulling tijdens Google I/O, dat woensdag start, lijkt ons logisch. Google Assistant spreekt nog geen Nederlands.

Overtreft Siri op aantal punten

Natuurlijk kan Google zijn assistent niet zo diep in iOS integreren als Siri. Toch is het voor iOS-gebruikers die Google-diensten voor hun e-mail, agenda, herinneringen en documenten gebruiken een waardevolle toevoeging. De assistent overtreft Siri op een aantal punten. Zo hoeft er door Google’s kenniskaarten minder op het web gezocht te worden voor een antwoord. Daarnaast maakt integratie met Chromecast het mogelijk om de assistent te vragen een YouTube-video direct op de TV te spelen.

Google Assistant kan nog geen Nederlands

In tegenstelling tot Siri, ondersteunt de assistent van Google nog geen Nederlands, maar wel Engels, Frans, Duits, Hindi, Japans, Portugees en Spaans. De iOS-app zou in eerste instantie alleen in de VS uitgebracht worden. Woensdag weten we wat Google nog meer voor iOS in petto heeft, want dan start de Google/IO.

Siri Google Now 16x9
Siri (links) en Google Assistant (rechts) – Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  vuurvreter

  Het heeft Siri 5 jaar gekost voordat ze Nederlands sprak, ik gok dat Google sneller is.

 • Profielfoto
  Targaryen

  @vuurvreter

  Ik gebruik de assistent op mijn Android-telefoon en ze verstaat me met tijd beter dan dat Siri dat ooit deed, in het Nederlands dan. Ik kan zelfs mijn favoriete bands uitspreken en die filtert ze er ook uit. Zo luister ik naar ‘Falkenbach’, Siri haspelde dat door elkaar en zo kon ik de ‘speel dit album af’ nooit gebruiken. Daarnet geprobeerd in het Engels en het Nederlands en mijn muziek begon te spelen. Fantastisch toch?

  Het bellen van contacten is soms wat stroef. Iemand die Anne-Marie heet, moet je effectief de eind-e uitspreken. Anders belt ze ‘Ann’ en verwaarloost ze Marie. Maar goed, al bij al ben ik tevreden over de Google Assistent.