GIFs als iPhone-achtergrond met Giphy

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Met behulp van de iPhone-app Giphy kun je nu GIFs als achtergrond voor het scherm van je iPhone gebruiken. Dit doet de app door de GIF eerst om te zetten naar een Live Foto, die je binnen iOS als wallpaper voor het lockscreen in kunt instellen.

Wanneer je lang op het scherm drukt, zal de animatie afspelen. Bezitters van een iPhone 6s of nieuwer kunnen ook stevig drukken (3D Touch) om de animatie te starten. Zo werkt het:

GIF als achtergrond instellen

Een leuk GIFje uitgezocht om als achtergrond in te stellen? Kies in de Giphy-app voor het Live Foto-icoon linksonder. Vervolgens kun je kiezen tussen de GIF in origineel formaat exporteren of de afmetingen aan het scherm van de iPhone aanpassen. Via de Foto’s-app stel je de GIF die nu een Live Foto is geworden in als achtergrond.

giphy achtergrond 001
Klik/tap voor groter.

Er zijn natuurlijk wel wat beperkingen. Zo hebben GIFjes vaak een lage resolutie, waardoor de achtergrond er wat korrelig uit kan zien. Ook animeert de afbeelding niet doorlopend, maar alleen bij een lange of stevige (3D Touch) druk op het lockscreen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  iPhone SE is nieuwer dan de 6S en heeft geen 3D touch;)

 • Profielfoto
  louis1993

  Werkt dit op iPhone 6? In dit artikel staat het niet vermeld.
  Ik krijg het niet aan de gang