Mac: GIFjes op de Touch Bar met Tenor

6 reacties

De Touch Bar van de MacBook Pro is voor steeds meer zaken nuttig. Van het maken van snelle forumles in Excel tot kiezen van brushes en kleuren in Photoshop. Snel een GIFje nodig? Ook dat kan nu via de Touch Bar met de Mac-app van Tenor.

Misschien ken je Tenor wel van Gif Keyboard voor iOS. De app is er nu ook voor de Mac. Naast de Touch Bar, nestelt Tenor zich ook in de menubalk van macOS, zo kun je de app op alle Macs gebruiken.

In menubalk en Touch Bar

Om Tenor op de Touch Bar te gebruiken, dienst de app eerst in de menubalk aangeklikt te worden. Vervolgens toont de Touch Bar een aantal emoji die de stemming van het gifje dat je zoekt uitbeelden. Na een tik op je Emoji, krijg je direct 20 passende GIFjes die je in ieder invoerveld dat afbeeldingen ondersteunt kunt plakken.

Wanneer je de menubalk van Tenor gebruikt, kun je een account aanmaken en je favoriete GIFs opslaan. Zo heb je ze altijd bij de hand op de Mac en ook op iOS via de Gif Keyboard-app voor iPhone.

tenor mac app - touch bar
Klik/tap voor groter.

Werkt het een beetje? Best aardig, maar nog niet feilloos. De gifjes laden snel en de afbeeldingen zijn klein, maar goed zichtbaar . Het enige rare is dat scrollen op de Touch Bar niet mogelijk is. Er worden 20 plaatjes geladen en om naar de volgende 20 te gaan, moet de app vanuit de menubalk gebruikt worden. Dat kan handiger, want de aanraakgevoelige strip van de MacBook leent zich juist voor scrollbewegingen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Hansi2124

  Nee, dank je.
  Veel te onrustig voor mijn ogen….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik blijf dat frappant vinden dat er nu gewoon voor elk friemeltje dat je met de Touch Bar kunt doen een berichtje geschreven moet worden. Als morgen iemand iets knutselt dat je met de Touch Bar je prullenmand kunt legen door lekker van links naar rechts te geven dan is zoiets meteen nieuws.

  Vind ik persoonlijk nogal overkill voor functionaliteit op een computer dat eigenlijk heel natuurlijk de functietoetsen die daar al 300 jaar zaten moeten overnemen.

 • Profielfoto
  Furbz

  Nie leze dan jonguh!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mannekes toch, als het ulle niet interesseert, waarom dan zelfs de tijd nemen om te reageren. Ach ja, je moet natuurlijk op de één of andere manier de tijd doden, dat snap ik wel.

  Overigens, leuke nieuwe functie voor de mensen die veel berichtjes sturen en dit nu ook zeker doen met de Macbook Pro 2016. Ik heb hem zelf niet, maar lijkt me gewoon een leuke extra functie. Wordt ook meer en meer gebruikt dus persoonlijk zie ik er dan ook het nut wel van in…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Probeer niet intelligenter over te komen dan je bent. Ik heb het niet over OMT maar in het algemeen is dat de trend.

  Waar denk je dat dit soort berichtjes vandaan komen, die verzint Raymon niet achter zijn computer. OMT schrijft gewoon nieuws over uit Amerika. Dus als je een 5 tal Apple gerelateerde sites volgt dan is de kans dat je elke Touch Bar friemel minsten op twee plaatsen tegenkomt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Probeer niet intelligenter over te komen dan je bent. Ik heb het niet over OMT maar in het algemeen is dat de trend.

  Waar denk je dat dit soort berichtjes vandaan komen, die verzint Raymon niet achter zijn computer. OMT schrijft gewoon nieuws over uit Amerika. Dus als je een 5 tal Apple gerelateerde sites volgt dan is de kans dat je elke Touch Bar friemel minsten op twee plaatsen tegenkomt.

  Sorry dat ik niet op jouw niveau zit… Je oorspronkelijk bericht kwam heel anders over.