Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Facebook Messenger wordt overzichtelijker

Terwijl WhatsApp altijd de eenvoud zelve is gebleven, wordt in Facebook Messenger volop met nieuwe functies geëxperimenteerd. De app was daardoor wel een rommeltje geworden, maar gelukkig maakt Facebook de chat-app nu weer overzichtelijk.

Wees gerust (of niet?), de stories blijven op hun plaats, maar de camera-knop is kleiner geworden. Bovenaan de app zijn nieuwe tabbladen voor lopende gesprekken, actieve contactpersonen en groepsgesprekken.

Overzichtelijke tabbladen

Voorheen werden actieve contactpersonen dwars door de lijst met lopende gesprekken getoond. Je kunt dat nu verbergen, wat het overzicht ten goede komt. De menubalk onderaan heeft nu labels voor home, oproepen, personen en games. Volgens Messenger-topman David Marcus komt daar binnenkort een tabblad voor het ontdekken van Messenger Bots bij.

Klik/tap voor groter.

Toch was het in 2015 beter

Je kunt je afvragen wie écht op bots, games en stories zit te wachten. Waarschijnlijk maar weinig mensen. Facebook heeft dat deels ingezien door de camera-knop in het midden van de app kleiner te maken, maar Messenger Day (de schaamteloze kopie van Snapchat) is nog steeds prominent aanwezig bovenaan de app. Eigenlijk was Messenger twee jaar geleden een betere en simpeler app.

Facebook Messenger heeft net als WhatsApp 1,2 miljard actieve gebruikers. De nieuwe interface wordt de komende dagen gelijkelijk naar gebruikers uitgerold.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Messenger wordt overzichtelijker
Sluiten