Echo Show: Amazon onthult slimme speaker met scherm

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Terwijl Apple de laatste hand aan zijn Siri-speaker legt, heeft Amazon de Echo Show onthuld. Het is de tweede generatie Echo-speaker met spraakassistent Alexa. Nu uitgevoerd met een scherm dat nieuwe toepassingen en interactie mogelijk maakt.

Tot nu toe werkte de Echo slechts met spraak. Het scherm maakt het echter mogelijk om antwoorden met beeld te tonen. Denk aan het weer, je agenda en video’s van YouTube. Er is ook een mogelijkheid voor videobellen.

Touchscreen met twee speakers

De Echo Show bevat een touchscreen van 7-inch, twee speakers en 7 richtmicrofoons die geluid uit alle hoeken opvangen. Aan de voorkant is een camera van 5 megapixels voor videobellen. Het apparaat ondersteunt het streamen van muziek via diverse diensten en Bluetooth.

echo show muziek 001
Klik/tap voor groter.

Videobellen en andere diensten

Een andere nieuwe functie is Drop In, waarmee goedgekeurde contacten elkaar direct kunnen bellen. Het is mogelijk om de oproep te weigeren of alleen met spraak te antwoorden. De Echo Show integreert net als de originele Amazon Echo met talloze diensten omdat het eenvoudig is om zelf een ‘skill’ te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=WQqxCeHhmeU

Siri-speaker ook met scherm?

Volgens een hardnekkig gerucht werkt Apple aan een Siri-speaker. De productie zou al begonnen zijn en naar verluidt zien we tijdens WWDC 2017 op 5 juni een eerste demonstratie van de speaker. Apple’s marketingman Phil Schiller zei onlangs in een interview dat een scherm in veel gevallen essentieel is voor een goede gebruikservaring.

echo show 16x9
De Echo Show met Muziek-app.

Amazon heeft die boodschap in ieder geval begrepen. De Echo-speakers zijn overigens niet in Nederland verkrijgbaar omdat de ingebouwde assistent geen Nederlands spreekt of verstaat.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  icegodd

  ipad mini met speakers …

  nu nog goeie muziek speakers + multiroom. (benieuw naar apple/beats geluid kwaliteit)

 • Profielfoto
  Zakske

  De commercial ziet er best cool uit, en $230 is niet veel geld voor z’n apparaat. Ben benieuwd wat Apple uit de spreekwoordelijke mouw zal schudden.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Soort van iPad die je centraal in je kamer plaats die als toegevoegde functie leuke speakers heeft en die wasmiddel voor je kan bestellen.

 • Profielfoto
  Zakske

  en die wasmiddel voor je kan bestellen.

  Dat is de bestaansreden van de Echo-lijn; op een eenvoudige wijze spullen bestellen bij Amazon, en het werkt – aan de verkoopcijfers te zien – ook nog eens.

 • Profielfoto
  Bryan

  … Maar dit zijn toch gewoon heel eenvoudige consumenten computers? -Ik zie geen enkele functie die niet zou kunnen werken op een Mac of Pc.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Niet? Zet jij je MacBook Air op het aanrecht tijdens het koken?

 • Profielfoto
  Zakske

  … Maar dit zijn toch gewoon heel eenvoudige consumenten computers?.

  Daarom kost een Echo Show ook slechts $230.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Niet? Zet jij je MacBook Air op het aanrecht tijdens het koken?

  Jep.

 • Profielfoto
  wacon

  De één na de andere van zulk soort draadloze speakers verschijnen. Daar zijn zeker mogelijk wat gebruik betreft voor.

  Wat ik echter in geen enkele test terug lees of überhaupt niet getest wordt? is of je met 2x van dergelijke speakers een echt fatsoenlijk ‘hifi’ stereo geluid kan verkrijgen. Zowel in stereo, 2.1 of 5.1 settings.

  Men kan wel 2, 5 of 6 van dergelijke speakers in de woonkamer of elders plaatsen, maar als daar alleen ‘geluid’ uitkomt, hoe zuiver dat ook kan of zal zijn, als audio liefhebber wil je toch juiste plaatsing van de instrumenten/zang ed. Of is dit voor de doelgroep totaal niet van belang wellicht..?

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  crap

 • Profielfoto
  Neal Bader

  als je de blunders hebt gezien/gehoord met alexa en seks dingen, dan zal dit GEWELDIG UITKOMEN MET KINDEREN!