Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

iPad als tekentablet met Duet Display Pro

Ken je Duet Display nog? De app die je een iPad als tweede scherm bij een Mac of Windows-PC laat gebruiken heeft iets nieuws. De nieuwe Pro-versie van de app maakt met mogelijk om de iPad Pro als tekentablet voor een Mac of PC te gebruiken.

Hierdoor gaat Duet de concurrentie aan met Astropad, dat soortgelijke functionaliteit al langer biedt. Duet Display Pro is geavanceerder en kan de app waarin je tekent ook direct op de iPad tonen.

Wacom kan inpakken

De Pro-versie is geschikt voor precieze tekeningen met de Apple Pencil en iPad Pro. De tablet en app kunnen zo traditionele grafische tablets, zoals een Wacom Syntic, vervangen. Het is mogelijk om de drukgevoeligheid aan te passen en voor vertragingen te compenseren. Er is ook verbeterde ondersteuning voor gebaren op het scherm van de iPad.

De app werkt met Mac én Windows – Klik/tap voor groter.

Duet Display Pro voor Mac en PC

Duet Display Pro is als optionele in-app-aankoop beschikbaar binnen de app van Duet. De Pro-variant wordt als abonnement voor € 21,99 per jaar aangeboden. De gewone Duet Display-app is in de aanbieding en kost tijdelijk slechts € 10,99 in plaats van € 21,99.

Installatie gaat in twee stappen. Allereerst zet je de iOS-app op je iPhone of iPad. Daarna kun je met de gratis Mac- of PC-app van Duet -die buiten de Mac App Store verkrijgbaar is- verbinding maken. De verbinding wordt via een Lightning-kabel gemaakt en is daarom robuust en haalt vloeiend 60 frames per seconde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad als tekentablet met Duet Display Pro
Sluiten