iPad als tekentablet met Duet Display Pro

10 reacties

Ken je Duet Display nog? De app die je een iPad als tweede scherm bij een Mac of Windows-PC laat gebruiken heeft iets nieuws. De nieuwe Pro-versie van de app maakt met mogelijk om de iPad Pro als tekentablet voor een Mac of PC te gebruiken.

Hierdoor gaat Duet de concurrentie aan met Astropad, dat soortgelijke functionaliteit al langer biedt. Duet Display Pro is geavanceerder en kan de app waarin je tekent ook direct op de iPad tonen.

Wacom kan inpakken

De Pro-versie is geschikt voor precieze tekeningen met de Apple Pencil en iPad Pro. De tablet en app kunnen zo traditionele grafische tablets, zoals een Wacom Syntic, vervangen. Het is mogelijk om de drukgevoeligheid aan te passen en voor vertragingen te compenseren. Er is ook verbeterde ondersteuning voor gebaren op het scherm van de iPad.

duet display pro
De app werkt met Mac én Windows – Klik/tap voor groter.

Duet Display Pro voor Mac en PC

Duet Display Pro is als optionele in-app-aankoop beschikbaar binnen de app van Duet. De Pro-variant wordt als abonnement voor € 21,99 per jaar aangeboden. De gewone Duet Display-app is in de aanbieding en kost tijdelijk slechts € 10,99 in plaats van € 21,99.

Installatie gaat in twee stappen. Allereerst zet je de iOS-app op je iPhone of iPad. Daarna kun je met de gratis Mac- of PC-app van Duet -die buiten de Mac App Store verkrijgbaar is- verbinding maken. De verbinding wordt via een Lightning-kabel gemaakt en is daarom robuust en haalt vloeiend 60 frames per seconde.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Werkt niet echt heul snel best wel flinke vertraging tussen het zetten van de streep op de iPad die vervolgens pas zichtbaar wordt op je Mac.

  Beter zou Apple er alles aan doen om dit gewoon een kopietje te trekken van de Microsoft Surface Book en ja zeikerds je hoeft een touch screen niet te gebruiken als je het niks vindt, maar je kunt het gebruiken.

  Diegenen die hier al mee werken weten hoe handig het is, maar ja Apple is niet altijd even innovatief als ze denken te zijn.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Waarin is duett geavanceerder dan Astropad?
  Mij is niet helemaal duidelijk wat het verschil is.

 • Profielfoto
  ququlequ

  Is dit reclame?

 • Profielfoto
  bartvdv

  Misschien laat de invloed van “Wayne Parker Kent” – het lijkt wel een advocatenkantoor – zich al voelen.

 • Profielfoto
  pimmink

  Ik neem aan dat sponsored content gewoon een vermelding krijgt onderaan de post zoals voorheen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ho ho ho. Even ophelderen:

  Dit is geen sponsored content, maar een enthousiast artikel over een app die ik bijna dagelijks gebruik. wellicht is dat eraan te lezen.

  Sponsored content wordt geplaatst door de user ‘Advertorial’ en niet op naam van een redacteur. Daarnaast staat altijd onder een artikel wanneer het sponsored content is. Tot nu toe is er echter amper sponsored content op OMT verschenen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Waarin is Duet geavanceerder dan Astropad?…

  .
  Snap ik het goed dat Astropad de Mac app altijd spiegelt naar de iPad, en met Duet kun je de app ‘volledig’ naar je iPad schuiven(?)

 • Profielfoto
  sanderman

  Holy crap, 22 euro per jaar?? Tuurlijk, voor professionals is dat een schijntje, en daar mikken ze ook op natuurlijk. Maar voor ‘de kunstenaar’, de ‘artiest’, de hobbyist? Vind het behoorlijk prijzig.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Duet Display Pro hobbelt daarmee natuurlijk lekker achter Astropad aan, die hetzelfde doet met haar apps.

  Daar betaal je echter maar liefst 70 dollar per jaar voor de Pro versie.

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Nog steeds is er geen oplossing voor het euvel dat Duet Display op iMacs (2013) je Airplay vernielt. Airplay geeft alleen nog audio door naar Apple TV, geen beeld. Is geen oplossing voor. Zeggen ze zelf ook. Hoe is het mogelijk…