De Sims Mobile: uitgebreide Sims-game voor iOS op komst

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Binnenkort verschijnt de nieuwe game De Sims Mobile. Uitgever Electronic Arts heeft inmiddels een website en trailer online gezet. Het lijkt de meest uitgebreide mobiele versie van De Sims ooit te worden. De game komt naar iOS en Android.

De Sims Mobile is gebaseerd op De Sims 4 Legacy Challenge. Dat wil zeggen dat je een familie moet stichten en aan meerdere generaties moet denken. De game bevat ook een multiplayer-modus.

Nieuwe Sims Creator

Het wordt mogelijk om eigen personages te ontwerpen met een nieuwe Sims Creator, deze werkt net als in de klassieke games die meer dan 10 jaar geleden verschenen. Sims kunnen verschillende kenmerken zoals kapsels, outfits en accessoires hebben. Ieder personage heeft zijn eigen karaktereigenschappen en levensdoelen.

De Sims Mobile met multiplayer

Families in De Sims Mobile kunnen uit verschillende generaties bestaan. Personages kunnen onder andere carri√®re maken, hobby’s beoefenen en relaties aangaan. Als Sims hun carri√®redoelen behalen en met pensioen gaan, word je beloond met erfstukken waarmee je hobby’s en carri√®res voor toekomstige generaties kunt ontgrendelen.

In de trailer is ook een multiplayer-modus te zien. Zo kunnen Sims bij elkaar op bezoek gaan, feestjes bijwonen en ook bij elkaar intrekken. Hoe dit precies gaat werken is nog niet duidelijk.

de sims mobile party
Klik/tap voor groter.

Gratis met in-app-aankopen

EA bracht al eerder mobiele Sims games uit. Zo is er De Sims Freeplay, dat gratis te spelen is maar in-app aankopen bevat.¬†Daarnaast werd in 2008¬†De Sims 3 voor iOS uitgebracht dat nog steeds voor ‚ā¨¬†7,99 verkrijgbaar is.

De Sims Mobile lijkt de meest uitgebreide game te worden en zal gratis verkrijgbaar zijn. Er zijn wel in-app aankopen. EA zegt dat het spel binnenkort uitkomt, maar noemt geen datum.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Voor meisjes..

 • Profielfoto
  KingChaos

  Voor meisjes..

  Stel je niet zo aan.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Ik snap niet dat mensen hier tijd voor hebben…
  Afgezien daar van, je moet toch heel saai leven hebben om dit te gaan spelen?

 • Profielfoto
  Shmoo

  MEEUW wat voor soort drugs gebruik jij?

 • Profielfoto
  Furbz

  Voor meisjes..

  Bengel die je bent. Ik probeer dit rustig te lezen, in contact te komen met mijn
  vrouwelijk ik en jij bagetaliseert zomaar mijn gevoelens.
  Ik ben gebroken…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daar doe ik dat ook voor. Alle jongens moet je eerst breken en helemaal stukmaken voordat je ze kunt opbouwen en vormen toch echte mannen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ah, De Sims, de enige game die ik speel op mijn computer:P

  Ja, ik vind dat persoonlijk tof. Ik speel het niet zo heel veel eigenlijk. Maar zou wel leuk zijn op de iPad Pro. Als ik op controle moet naar het ziekenhuis of zo.

  Thuis speel ik meer op mijn PS4 of Nintendo Switch. Ik heb de Sims 4 wel voor op mijn Macbook Pro te spelen ook, samen met Diablo 3. Buiten dat ben ik niet echt een “pc gamer”…