Apple’s Carpool Karaoke start 8 augustus

4 reacties

Na maanden van uitstel, is er eindelijk een premieredatum voor Apple’s eerste eigen serie Carpool Karaoke. Op 8 augustus zal de eerste aflevering van de show waarin beroemdheden zingen en jammen tijdens een autorit te zien zijn via Apple Music.

Apple geeft vanaf dan iedere dinsdag een nieuwe aflevering vrij. In totaal zijn 16 afleveringen gepland. In iedere aflevering neen twee celebreties plaats in een auto om te praten, zingen en jammen.

Carpool Karaoke op Apple Music

Carpool Karaoke begon als onderdeel van de Amerikaanse Late Late Show van de Amerikaanse komiek James Corden. Apple heeft het concept gekocht en aangepast. Zo wordt niet alleen gezongen, maar ook vanaf de achterbank geïmproviseerd met instrumenten. Corden zal de eerste aflevering presenteren en daarna geven artiesten het stokje aan elkaar door.

Artiesten die in de serie verschijnen zijn onder andere Will Smith, Metallica, Alicia Keys, John Legend en Ariana Grande, maar ook Billy Eichner, Seth MacFarlane en Chelsea Handler.

Apple werkt aan meer series

Apple werkt momenteel aan meer exclusieve series. Er is een reality­programma over apps (Planet of the Apps) in de maak en ook Dr. Dre werkt aan een ‘donker drama‘ over zijn leven dat op Apple Music te zien zal zijn. Ondanks al deze ambities is Apple duidelijk: content maken is geen core business en series zijn slechts complementair binnen Apple Music.
(Zie → Eddy Cue: “Apple wil niet concurreren met Netflix”)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  vind het mooi dat Apple naast muziek ook muziek programma’s gaat aanbieden op Apple Music, hoop dat ze een soort Netflix voor muziek programma’s gaan worden.

  Als dit aanslaat zullen er vanzelf ook andere genre’s worden aangeboden. Net als Beats1 nu voor iedereen wel iets te bieden heeft. Shakira presenteerd in het spaans met Latin artiesten en je hebt rock programma’s en soul ect.

 • Profielfoto
  TimmiX

  Ja logisch, series op Apple Music. Alsof Apple Music (en iTunes) nog niet bloated en onoverzichtelijk genoeg is. Apple moet écht eens terug naar de tekentafel en even heel goed hun diensten en software onder de loep nemen want het is echt een zootje.

  Wat ik zou voorstellen voor meer overzicht:

  Stores
  App Store -> Apps (met onderverdeling voor iOS, watchOS en macOS)
  Music Store -> Muziek
  Video Store -> Films & series
  Podcast Store -> Podcasts
  Book Store -> e-Boeken & Audioboeken

  Players
  iTunes -> Audioplayer (iTunes aankopen, streaming en podcasts)
  Quicktime -> Videoplayer voor alle ‘Apple’ video en externe video’s (losse mp4’s, etc)
  iBooks -> Voor eBooks. PDF’s hiervan loskoppelen en een native pdf-viewer toevoegen aan alle OSen

  Bestanden
  iCloud -> Één overzichtelijk app voor ieder OS waarin al je bestanden staan. Dit ook op iOS. Hier ook de mogelijkheid om al je ‘apple libraries’ in te zien (muziek, video, boeken, podcasts)

  Devices
  MyApple -> Nieuwe app waarbij je al je devices in een overzicht kan beheren en koppelen.

 • Profielfoto
  MajorApple

  Helemaal mee eens, TimmiX! Zoals Apple nu met zijn software om gaat kan echt niet meer. Een nieuwe indeling zou wonderen doen.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Wou dat Apple zich weer met hun core business gaat bezig houden, het maken van goede software en hardware.