Belkin WeMo dit najaar compatibel met HomeKit

4 reacties

Het goede nieuws voor gebruikers van Apple’s HomeKit blijft maar komen. Eerder deze week kondigde IKEA aan dat zijn slimme lampen dit najaar met HomeKit gaan werken. Nu volgt ook Belkin, dat zijn WeMo-platform compatibel met HomeKit gaat maken.

De fabrikant zal later dit jaar een nieuwe Wi-Fi-bridge uitbrengen. Die zorgt dat bestaande WeMo-apparaten met Apple’s systeem voor een slim huis gaan werken en via Siri te bedienen zijn.

Bestaande WeMo-apparaten met HomeKit

Belkin verkoopt andere slimme lampen, stekkerdozen en camera’s. In het verleden stelde de fabrikant dat zijn WeMo-platform nooit met HomeKit zou gaan werken omdat vereiste chips niet aanwezig zijn. De fabrikant komt daar nu op terug en zal met een losse bridge zorgen dat bestaande apparaten met HomeKit werken.

wemo homekit hub 001

Klik/tap voor groter.

Grote belangstelling van klanten

In een persbericht zegt Belkin overspoeld te zijn met het verzoek om HomeKit te ondersteunen. Omdat Apple’s platform speciale chips vereist, die versleutelde verbindingen ondersteunen, konden bestaande apparaten niet met een software-update compatibel gemaakt worden. Een losse bridge is daarom de beste oplossing.

Details zijn nog schaars. Zo is niet bekend wat de HomeKit Bridge voor WeMo gaat kosten. Belkin zegt alleen dat het apparaatje in de herfst te koop zal zijn.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik denk dat Belkin er dan wel wat klantjes bij gaat krijgen.:)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Wemo brengt helaas niets dat er nog niet beschikbaar is voor HomeKit.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Nee dank je. Too little too late. Als straks de Koogeek plugs hier uitkomen neem ik die wel. Al die bridges. Pfff

 • Profielfoto
  Wobbel

  Is het eigenlijk al te koop in NL?