Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple Watch is Fitbit voorbij als nummer 1 wearable

Fitbit is lang de nummer 1 wearable geweest, maar volgens nieuwe cijfers van Strategy Analytics heeft de Apple Watch de koppositie overgenomen. Apple verkocht volgens de marktonderzoekers het afgelopen kwartaal 3,5 miljoen smartwatches.

Fitbit bleef daarentegen steken op 2,9 miljoen verkochte wearables. Het Chinese Xiaomi doet het vooral in zijn thuisland goed met goedkope smartwatches en verkocht 3,4 miljoen exemplaren.

Verkoop Apple Watch in de lift

Apple maakt geen verkoopcijfers van zijn Watch bekend, dus we moeten het doen met de natte vinger van analisten. Volgens het doorgaans accurate Strategy Analytics verkocht Apple 1,3 miljoen meer smartwatches verkocht dan in de eerste drie maanden van 2016, terwijl Fitbit 1,6 miljoen minder wearables verkocht. Ook Xiaomi zag het aantal verkochte wearables dalen.

Aantal verkochte wearables per merk:
Data: Strategy Analytics – Cijfers in miljoenen


Nieuwe Fitbit-smartwatch op komst

Ook wanneer naar marktaandeel gekeken wordt, doet de Apple Watch het goed terwijl Fitbit fors marktaandeel inlevert. De fabrikant probeert het tij te keren met een eigen échte smartwatch, die meer functionaliteit biedt dan alleen fitness tracking. Het wordt naar verluidt een kruising tussen een Apple Watch en Pebble. Wanneer de nieuwe Fitbit-smartwatch uitkomt is niet bekend, volgens de laatste berichten zijn er problemen met de productie.

Marktaandeel wearables per merk:
Data: Strategy Analytics – Cijfers over Q1-2017


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Watch is Fitbit voorbij als nummer 1 wearable
Sluiten