Extra garantie voor Apple Watch met accuproblemen

1 reactie

De Apple Watch is inmiddels bijna twee jaar op de markt en dat wil ook zeggen dat de garantietermijn van twee jaar er bijna op zit. Apple maakt echter een uitzondering voor smartwatches met een gezwollen accu, die krijgen een jaar extra garantie.

Dit blijkt uit een memo aan Apple Store-personeel, waar 9to5Mac de hand op wist te leggen. Apple vervangt een gezwollen accu, die ervoor zorgt dat het scherm omhoog komt, tot drie jaar na aankoop gratis.

Scherm Apple Watch komt los

Het is onbekend hoewel Apple Watches getroffen zijn door de accu­problemen. De symptomen zijn wel duidelijk, het gaat steeds om een scherm dat los komt te zitten door de zwellende accu. Diverse gebruikers hebben de afgelopen tijd over deze problemen geklaagd. Waarschijnlijk heeft Apple daarom besloten de garantie te verlengen.

Apple Watch gezwollen batterij
De gezwollen accu zorgt ervoor dat het scherm los gaat zitten.

De extra garantie geldt alleen voor een Apple Watch van de eerste generatie. Dat is niet de Apple Watch Series 1 die in september van 2016 werd geïntroduceerd, maar de Watch die sinds 2015 verkocht werd.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Shmoo

    Heeft iemand dit al eens meegemaakt of gehoord dat het bij iemand is gebeurd?

    Het enige dat ik vaker heb gezien is dat het glasplaatje aan de achterkant losraakt, dat gedeelte dat op je huid zit en waar de sensors achter zitten.