Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 mei 2017

Extra garantie voor Apple Watch met accuproblemen

De Apple Watch is inmiddels bijna twee jaar op de markt en dat wil ook zeggen dat de garantietermijn van twee jaar er bijna op zit. Apple maakt echter een uitzondering voor smartwatches met een gezwollen accu, die krijgen een jaar extra garantie.

Dit blijkt uit een memo aan Apple Store-personeel, waar 9to5Mac de hand op wist te leggen. Apple vervangt een gezwollen accu, die ervoor zorgt dat het scherm omhoog komt, tot drie jaar na aankoop gratis.

Scherm Apple Watch komt los

Het is onbekend hoewel Apple Watches getroffen zijn door de accu­problemen. De symptomen zijn wel duidelijk, het gaat steeds om een scherm dat los komt te zitten door de zwellende accu. Diverse gebruikers hebben de afgelopen tijd over deze problemen geklaagd. Waarschijnlijk heeft Apple daarom besloten de garantie te verlengen.

De gezwollen accu zorgt ervoor dat het scherm los gaat zitten.

De extra garantie geldt alleen voor een Apple Watch van de eerste generatie. Dat is niet de Apple Watch Series 1 die in september van 2016 werd geïntroduceerd, maar de Watch die sinds 2015 verkocht werd.

Reageer op artikel:
Extra garantie voor Apple Watch met accuproblemen
Sluiten