‘Apple Store krijgt 16 mei nieuwe inrichting’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Een groot deel van de Apple Stores wereldwijd krijgt in de nacht van 16 en 17 mei een nieuwe inrichting. Dat heeft 9to5Mac vernomen van ingewijden. Apple zou het interieur van winkels die jaren geleden gebouwd zijn gedurende de nacht moderniseren.

De winkels krijgen naar verluidt een upgrade naar het nieuwe interieur dat door Angela Ahrendts en Jony Ive is bedacht. We zagen dit concept voor het eerst in 2015, toen de Apple Store van Brussel opende.

Veel hout en groen

Het nieuwe interieur bestaat uit veel hout en groen. Zo maakt de bekende Genius Bar plaats voor een Genius Grove die omringd is door bomen. Ook de accessoires worden op een nieuwe manier gepresenteerd. Ze hangen niet langer aan metalen rekken, maar staan in houten stellages.

apple store concept new
Voorbeeld van het nieuwe interieur – Klik/tap voor groter.

Gericht op kleinere en oude winkels

Apple zou vooral de kleinere en oude winkels aanpakken. Deze hebben niet altijd plaats voor de grote bomen en banken bij de Genius Grove. In dat geval wordt voor¬†een middenweg gekozen, waarbij¬†alleen bepaalde elementen van het nieuwe concept worden ge√Įntegreerd.¬†Alle winkels krijgen ook nieuwe schermen en een audio-systeem, aangezien de Today at Apple-workshops binnenkort starten.


 

Apple Store Regent Street als voorbeeld

Een voorbeeld van een recente renovatie is de Apple Store aan de Regent Street in Londen. Apple haalde niet alleen de glazen trap weg, ook werd veel aluminium vervangen door hout. Daardoor ontstaat een rustiger en ook lichter interieur.

Apple Store Londen (oud)
Apple Store Regent Street voor de renovatie – Klik/tap voor groter.
Apple Store Londen (nieuw)
En de Apple Store Regent Street na de renovatie РKlik/tap voor groter.

Brussel was er vroeg bij

De Apple Store in Brussel was niet alleen de eerste offici√ęle Apple-winkel van Belgi√ę, maar ook de eerste store¬†die volledig volgens het nieuwe concept werd uitgevoerd. Wij maakten in 2015 deze reportage:

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Als je de Genius Bar omdoopt tot Genius Grove kun je idd. beter wat bomen rond die plek zetten, anders snapt niemand er iets van.

 • Profielfoto
  Waffle ŗ≤†_ŗ≤†

  Het ziet er leuk uit, maar hopelijk gaan ze eindelijk iets met de winkelervaring daar doen.

  Mijn ervaring bij meerdere Apple Stores (Nederland, Duitsland en de VS) is als volgt:

  – Pas na een week terecht kunnen op de Genius Bar, dan verteld worden dat het onderdeel (een MagSafe 2 adapter) niet op voorraad is. Prima, kan gebeuren. Ze zouden bellen wanneer ik er eentje kon ophalen. Dus bellen ze de volgende dag, “we hebben uw oplader meneer, wanneer wilt u een afspraak maken?”. WTF? En toen mocht ik weer anderhalve week op die afspraak gaan wachten. Ze konden hem ook niet opsturen, want ik was nou eenmaal in de winkel geweest, en dus moest ik hem in de winkel ophalen ook.

  – Wil ik een nieuwe MacBook Pro kopen. Goed, eerst wachten tot de Facebookende toeristen weggaan bij de display units. MBP even geprobeerd, ik wil er een kopen. Maar waar zijn die verkopers nu? Het lijkt er op dat Apple maar 2 verkopers heeft voor de hele winkel ofzo. Uiteindelijk heb ik er een gevonden, maar nee, meneer kon mij alleen een iPad verkopen. Wederom WTF. Goed, een Macverkoper gevonden, geef ik aan een ANSI toetsenbord te willen (heb echt een hekel aan ISO toetsenborden). Nope, kan niet. Hebben ze niet op voorraad (logisch) en ze kunnen geen BTO bestellen en in de winkel laten leveren. Uiteindelijk die avond maar op de site besteld… Ze zeggen bij een BMW dealer toch ook niet dat ze geen beige stoelen kunnen bestellen? Nee, belt u maar even met de BMW-Vierzylinder, zij helpen u verder.

  En dan soms die onkunde. Ze kunnen daar in de winkel echt niet alles weten, maar als ze nog nooit van FileMaker hebben gehoord… Ben er nu al een hele poos niet meer geweest. Voor de kleine dingen ga ik wel naar de dichtstbijzijnde APR, en anders hebben we het internet nog., Het valt me trouwens wel op dat ze bij de Apple Stores in de VS veel klantvriendelijker zijn dan in de Duitse en Nederlandse winkels.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuk hoor. Zet een paar boompjes neer, doe er een ander plafonnetje in, pas de verlichting aan en klaar is Kees. En wie moet al die bladeren ’s ochtends aanvegen?? ?

 • Profielfoto
  MrHammond

  @Waffle: h√©√©l bekend verhaal… Chaotische bureaucratie, iig in de “Flagship Store” in Z√ľrich (ja, aan de Bahnhofstrasse, de duurste winkelstraat ter wereld!)

  M’n beste vriend zei al een keer: een Apple Store is geen winkel waar ze spullen willen verkopen, het is voor de toeristen om te FakeBooken, en verder voor de sier… De nieuwe inrichting met die boompjes bevestigt dat alleen maar.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Leuk hoor. Zet een paar boompjes neer, doe er een ander plafonnetje in, pas de verlichting aan en klaar is Kees. En wie moet al die bladeren ’s ochtends aanvegen?? ?

  .
  Het schoonmaakbedrijf tijdens sluitingstijd?

 • Profielfoto
  Zakske

  Chaotische bureaucratie, iig in de “Flagship Store” in Z√ľrich (ja, aan de Bahnhofstrasse, de duurste winkelstraat ter wereld!)

  De Bahnhofstrasse is nooit de duurste winkelstraat ter wereld geweest. In 2011 was het de #1 van Europa, tegenwoordig staat het op #4 en #9 wereldwijd.

  / off-topic

 • Profielfoto
  wensink

  Nieuw = oud + bomen

 • Profielfoto
  ArMac

  De glazentrap weg??? Een icoon van Mister Steve Jobs himself. Hoe kun je zo’n symbool van de Apple Store nu weghalen?

 • Profielfoto
  Zakske

  Hoe kun je zo’n symbool van de Apple Store nu weghalen?

  Omdat een glazen trap gewoon klote is om op te lopen / schoon te houden?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk dat er genoeg verkocht wordt in de Apple Stores! Maar op zich goed dat ze vernieuwen. Winkel formats moet je iedere vijf jaar vernieuwen. Maar ik weet niet of die boompjes nou zo’n goed idee zijn. Wel handig voor mensen die een beetje uit het zicht wat spulletjes willen meenemen ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoe kun je zo’n symbool van de Apple Store nu weghalen?

  Omdat een glazen trap gewoon klote is om op te lopen / schoon te houden?

  En gevaarlijk bij nat weer!

  Trap van glas is UI ? vs UX ?

 • Profielfoto
  rcheduke

  Eenheidsworst.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Het blijft toch ontluisterend om te zien dat de koerst stijgt, apple het rijkste bedrijf ter wereld is, de winkels als paddestoelen uit de grond schieten, ze enorme stukken vastgoed bouwen, kopen en ombouwen.

  Als basis? Veel matige producten, vaak te laat of gewoon op de lange baan geschoven. Dubieuze overnames, hobby projecten als een Auto en AR/VR, roepen dat draadloos te toekomst is, en vervolgens de wireless divisie dumpen.

  Sinds de aanschaf van een aantal 2012 modellen Mac Pro, en in 2014 een Macbook omdat de 2011 het begaf. Staat er in die hele winkel is niet 1 ding dat ik op een moment overwogen heb om te kopen, terwijl ik toch sinds 1996 het liefste op Mac’s heb gewerkt.

  Want verkopen ze dan? Enkel en alleen accessoires, ja wat overpriced roze, gouden en spacegay laptops. Noem die winkels dan ook gewoon wat het is, iBijoux…

 • Profielfoto
  janvanes

  Tuincentrum met een te laag plafond.

 • Profielfoto
  Caszz

  Apple bomen tja. Die glazentrap in Amsterdam mag wel weg. Als je niet oplet loop je er met je kop tegenaan.