‘Apple-personeel test Siri-speaker al thuis’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Er is volop te doen rondom slimme speakers voor in je woonkamer. Amazon en Microsoft kondigden afgelopen week interessante nieuwe modellen aan en Apple lijkt verder dan gedacht met de ontwikkeling van zijn eigen slimme Siri-speaker.

Volgens de goed ingelichte Bloomberg-reporter Mark Gurman wordt de Siri-speaker al in de huizen van Apple-medewerkers getest. Mogelijk krijgen we het apparaat tijdens WWDC 2017 op 5 juni te zien.

Productie al begonnen

De speaker wordt naar verluidt niet alleen Siri in een doosje, maar ook een high-end AirPlay-apparaat. Volgens eerdere berichten bevat de Siri-speaker zeven tweeters en een woofer. Waarschijnlijk zijn de tweeters in verschillende richtingen gepositioneerd om geluid aan alle kanten van het apparaat even luid te laten klinken.

De speaker zou een cilindrisch ontwerp hebben dat doet denken aan de Mac Pro. Apple’s vaste partner Inventec neemt de productie voor zijn rekening. Dat is geen toeval, want de AirPods worden daar¬†ook gemaakt.

google home amazon echo 16x9
De Google Home (links) en Amazon Echo (rechts).

Slag om de woonkamer

De slag om de woonkamer is inmiddels écht begonnen. Amazon was er vroeg bij en onthulde deze week de nieuwe Echo Show, een slimme speaker met scherm. Ook Google timmert met de Google Home aan de weg. Enkele dagen gelden deed Microsoft de Invoke-speaker uit de doeken. Dat is een slimme speaker met Cortana ingebouwd. Kortom, iedereen wil een plekje in je woonkamer, keuken of slaapkamer hebben.

Dat Siri een grote talenknobbel heeft, werkt in het voordeel van Apple. De stemassistenten van Amazon, Microsoft en Google spreken slechts enkele talen, terwijl Siri 20 talen -waaronder Nederlands- beheerst.

echo show 16x9
De Amazon Echo Show met scherm.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  jeroengroter

  Maar zou het dan zo zijn dat het weer een eeuw duurt voordat de Nederlandse versie te krijgen is, net als bij de Apple TV Siri Remote?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Lijkt me niet. Siri spreekt al Nederlands en op de Nederlandse siri op de Apple TV hoefden we ook niet super lang te wachten.

 • Profielfoto
  App69

  Wij Belgen daarentegen.

 • Profielfoto
  Imade

  Lijkt me niet. Siri spreekt al Nederlands en op de Nederlandse siri op de Apple TV hoefden we ook niet super lang te wachten.

  Klopt inderdaad, dus hoop dat het echt komt en naar NL.. zie een siri speaker wel zitten.

 • Profielfoto
  mmww

  Zo grappig dat men anno 2017 zit te wachten op een afluistermicrofoon met waarschijnlijk ook een camera, welke permanent verbonden is met het internet!

  Maar pas op met de woorden “ik word ziek” of “ik word werkloos” enz

  Wordt allemaal opgeslagen, dus niet verbaast zijn als je opeens geweigerd wordt voor je aanvullende zorgverzekering. Mensen cre√ęren echt hun eigen gevangenis, alleen hebben ze het (nu) niet door. Het is allemaal immers zo cool en sexy! Waarom denk je dat al die technologie bedrijven opeens met zo’n speaker komen? Echt niet omdat de consument het zo graag wil!

  Gelukkig zijn alle grote bedrijven te vertrouwen! ???

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daar heb je hem ook weer.. ergens iets gelezen over smart tv’s en nu is elke microfoon op aarde, zelfs die van Bruce Springsteen fout.

 • Profielfoto
  Imade

  Zo grappig dat men anno 2017 zit te wachten op een afluistermicrofoon met waarschijnlijk ook een camera, welke permanent verbonden is met het internet!

  Maar pas op met de woorden “ik word ziek” of “ik word werkloos” enz

  Wordt allemaal opgeslagen, dus niet verbaast zijn als je opeens geweigerd wordt voor je aanvullende zorgverzekering. Mensen cre√ęren echt hun eigen gevangenis, alleen hebben ze het (nu) niet door. Het is allemaal immers zo cool en sexy! Waarom denk je dat al die technologie bedrijven opeens met zo’n speaker komen? Echt niet omdat de consument het zo graag wil!

  Gelukkig zijn alle grote bedrijven te vertrouwen! ???

  Wat doe jij op internet? Het is toch zo eng?
  Ik zit btw met een VPN op internet, onder een alias… daarnaast moet je ook kunnen leven.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wij Belgen daarentegen.

  Siri voor Vlamingen is er al .
  Echter is het voor het West-vlaams nog steeds wachten.

 • Profielfoto
  iberno

  Probeer Siri eens in de zoveel tijd weer eens maar slim is ze niet. Ik vraag een bericht aan contact X te sturen. Vervolgens dicteert ik dag contact X waarvan hij dan een andere spelling maakt. Context is Siri nog niet echt goed in… Consequent ook niet. Speaker leuk maar vooral ’t echt werkt zijn we jaren verder volgens mij

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @mmww, Apple zit niet in de business van jouw persoonlijke data te verzamelen voor advertentie-doeleinden, al zo lang lid en toch nog zo veel te leren…
  Ik ben het niet bepaald eens met die laatste uitspraak, Facebook snap ik echt niet, ik zou denken dat met een platform van meer dan een miljard gebruikers een verantwoordelijkheid komt, blijkbaar niet.

  @Shmoo, ik vind het nochtans erg dat de CIA die camera’s op tv-toestellen heeft kunnen kraken, dat die criminele bende dat ongestraft kan doen begrijp ik niet. Je moet uiteraard niet iedereen over dezelfde kam scheren, al zie ik een bedrijf van Facebook dergelijke hardware enkel uitrollen ter informatie verzameling, om gerichter te kunnen adverteren, is ook best crimineel imo.

  @iberno, vooral in het Nederlands moet je nog steeds wel praten met Siri alsof ze een robot is (technisch gezien is ze dat ook wel een beetje). Het doel is van een zo vlot mogelijke conversatie te hebben met je virtuele assistent die begrijpt wat je zegt en vooral doet wat je wilt. Een feit is wel dat Siri echt wel beschikbaar is in veel landen, ik denk dat de doorsnee Nederlandstalige liever een robot-Siri in het Nederlands heeft dan een perfecte Engelstalige assistent.

 • Profielfoto
  html-junky

  @mmww Doe je aluminium hoedje eens af en verdiep je eens in hoe Apple omgaat met je data via Siri. Apple heeft echt geen speaker nodig om je af te luisteren, we hebben al drie microfoons in onze iPhones zitten;)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wij Belgen daarentegen.

  Siri voor Vlamingen is er al .
  Echter is het voor het West-vlaams nog steeds wachten.

  West-Vlaams?:P Kom kom, Nederlands is ook al goed hoor. Als je moet beginnen met dialecten dan moet je er ook nog Brussels en “Antwaarps” bij zetten:-D om nog maar te zwijgen over Limburgs en al die andere dialecten die je zelf nog hebt in de gemeenten zelf, welk elke gemeente heeft nog wel een beetje een apart dialect ook. Bv in Oost-Vlaanderen (Ninove & Aalst), beide in Oost-Vlaanderen, maar heel erg verschillend van elkaar.:-D

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik zeg maar 1 ding: HEBB√īN!!!