Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 mei 2017

Apple Pay nu beschikbaar in Italië

Apple Pay is sinds vandaag niet alleen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Zwitserland, maar ook in Italië beschikbaar. De betaaldienst van Apple is nu in zes Europese landen te gebruiken en naar verluidt volgt Duitsland binnenkort.

In Italië werkt Apple Pay niet alleen met grote banken, ook fintech-diensten als Boon en N26 doen mee. De betaaldienst ondersteunt credit cards en debetkaarten van Meastro. Die gebruiken we in Nederland ook.

De betaaldienst voor iPhone en Apple Watch werkt officieus bij alle winkels die NFC-betalingen ondersteunen. Apple noemt de winkelketens Carrefour, H&M en Media Markt als partners. Online kan Apple Pay in Italië gebruikt worden bij onder andere Deliveroo en EasyJet.

Duitsland volgende land

Duitsland is volgens recente geruchten klaar voor Apple Pay en zou het volgende Europese land zijn. Naar verluidt komt Apple’s betaaldienst nog dit jaar naar onze oosterburen. Over Nederlandse beschikbaarheid is nog niets bekend. Begin dit jaar ging een gerucht over België als volgende land, maar dat bleek om Android Pay te gaan.

Apple Pay in Nederland

Een snelle lancering in Nederland zit er niet in. Banken geven aan wel te willen, maar staan nog niet in contact met Apple. Ook de supportpagina voor Apple Pay op Apple.com is nog niet in het Nederlands vertaald. Die van Italië en Duitsland werden onlangs volledig bijgewerkt met lokaal relevante informatie. Ter vergelijking: de Nederlandse pagina over Apple’s betaaldienst bevat onvertaalde teksten en screenshots waarop Amerikaanse banken en credit cards vermeld staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Pay nu beschikbaar in Italië
Sluiten