Apple Pay nu beschikbaar in Italië

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Apple Pay is sinds vandaag niet alleen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Zwitserland, maar ook in Italië beschikbaar. De betaaldienst van Apple is nu in zes Europese landen te gebruiken en naar verluidt volgt Duitsland binnenkort.

In Italië werkt Apple Pay niet alleen met grote banken, ook fintech-diensten als Boon en N26 doen mee. De betaaldienst ondersteunt credit cards en debetkaarten van Meastro. Die gebruiken we in Nederland ook.

De betaaldienst voor iPhone en Apple Watch werkt officieus bij alle winkels die NFC-betalingen ondersteunen. Apple noemt de winkelketens Carrefour, H&M en Media Markt als partners. Online kan Apple Pay in Italië gebruikt worden bij onder andere Deliveroo en EasyJet.

Duitsland volgende land

Duitsland is volgens recente geruchten klaar voor Apple Pay en zou het volgende Europese land zijn. Naar verluidt komt Apple’s betaaldienst nog dit jaar naar onze oosterburen. Over Nederlandse beschikbaarheid is nog niets bekend. Begin dit jaar ging een gerucht over België als volgende land, maar dat bleek om Android Pay te gaan.apple pay duitsland 001

Apple Pay in Nederland

Een snelle lancering in Nederland zit er niet in. Banken geven aan wel te willen, maar staan nog niet in contact met Apple. Ook de supportpagina voor Apple Pay op Apple.com is nog niet in het Nederlands vertaald. Die van Italië en Duitsland werden onlangs volledig bijgewerkt met lokaal relevante informatie. Ter vergelijking: de Nederlandse pagina over Apple’s betaaldienst bevat onvertaalde teksten en screenshots waarop Amerikaanse banken en credit cards vermeld staan.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  @ raymond
  uit onderstaande passage begrijp ik dat we in alle winkels van carrefour, h&m en media markt kunnen betalen met apple pay.
  dus ook in de Nederlandse en belgische vestigingen.

  De betaaldienst voor iPhone en Apple Watch werkt officieus bij alle winkels die NFC-betalingen ondersteunen. Apple noemt de winkelketens Carrefour, H&M en Media Markt als partners. Online kan Apple Pay in Italië gebruikt worden bij onder andere Deliveroo en EasyJet.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @steveb, dat noemen ze nou “iets uit de context rukken”…

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Ik heb een week geleden nog aan mijn creditcard verstrekker gevraagd wanneer ze Apple Pay gaan ondersteunen en ik kreeg het volgende antwoord:

  “Bedankt voor uw e-mail met betrekking tot de betaalmogelijkheden van Apple Pay in combinatie met uw Card.

  Op dit moment wordt dit bij ICS nog onderzocht. Indien er wordt besloten om dit voor creditcards van ICS te implementeren, zal dit via Creditcard Online en andere media worden gecommuniceerd.”

  Op mijn reactie hierop, dat ik mijn creditcard vaker zou gebruiken als ik het zou kunnen combineren met de verhoogde veiligheid van Apple Pay, heb ik tot nu toe nog geen antwoord mogen ontvangen.