Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 mei 2017

Apple weer op de bres voor transgenders

Veertien grote techbedrijven, waaronder Apple, spannen zich in voor transgender­rechten in Texas. Tim Cook spreekt zich samen met onder andere Mark Zuckerberg (Facebook) en Sundar Pichai (Google) uit tegen een voor transgenders discriminerende wet.

Het gaat om een wet die transseksuelen verplicht het toilet voor het geslacht dat op hun geboortecertificaat staat te gebruiken. Nu kunnen ze nog naar de WC voor het geslacht waarmee ze zichzelf identificeren.

Reputatie aangetast

De bedrijven vragen de republikeinse senator van Texas, Greg Abbott, om de wet niet goed te keuren. In de brief staat: “Als belangrijke werkgevers in de staat, zijn we zeer bezorgd dat een dergelijke wet de reputatie van Texas als open en vriendelijk ernstig aantast. Dit beïnvloed de komst van nieuwe, getalenteerde medewerkers en de concurrentiepositie van de staat Texas negatief. Er is nergens plaats voor discriminatie, ook niet in Texas.”

Klik/tap voor groter.

Zoveelste slag in WC-oorlog

President Obama had geregeld dat transgenders zelf konden bepalen welk toilet ze wilden gebruiken. Ook werd er een manier voorgeschreven waarop scholen de namen en het geslacht van transgenders moesten gebruiken. Donald Trump wilde deze regels ongedaan maken, maar zag daar na veel protest van onder andere Apple van af. Nu willen staten het zelf proberen, maar ook daar is veel verzet tegen.

Naast Tim Cook werd de brief ondertekend door onder andere Mark Zuckerberg (Facebook), Jeff Wilke (Amazon), Ginni Rommetty (IBM), Brad Smith (Microsoft), Sundar Pichai (Google) en Marc Benioff (Salesforce).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple weer op de bres voor transgenders
Sluiten