Apple neemt slaaptracker Beddit over

Door: Raymon Mens - 6 reacties
beddit 16x9
Afbeelding: Beddit

Apple heeft slaaptracker Beddit gekocht. Dit is een sensor voor op bed met bijbehorende app die precies meet hoe goed je slaapt. De sensor werd al in de Apple Store verkocht, maar waarschijnlijk heeft Apple het bedrijf niet om de hardware overgenomen.

Mogelijk integreert Apple de technologie van Beddit in de Apple Watch. De smartwatch wordt aangeprezen als monitor voor gezondheid en fitness, maar ontbeert de mogelijkheid om je slaap te meten.

Slaaptracker op Apple Watch

Beddit lijkt een beetje op de app Sleep Cycle, maar voert de analyse door middel van een sensor die op het matras wordt gelegd uit. Hierdoor kunnen niet alleen je bewegingen, maar ook je hartslag gemeten worden. De Apple Watch heeft al deze sensoren ook aan boord en kan daarom een prima vervangen voor de sensor worden.

Verwacht overigens geen slaaptracker op basis van Beddit in watchOS 4 of de Apple Watch Series 3. Apple nam het bedrijf op 8 mei over, blijkt uit de privacy policy. Dit soort functies hebben tijd nodig om geïntegreerd te worden en de accu van de Apple Watch is nog niet krachtig genoeg om een hele nacht en opvolgende dag mee te gaan.

Beddit op Apple Watch
Beddit geeft je nacht een score. Klik/tap voor groter.

Met diverse, externe apps zoals Sleep++ is het al wel mogelijk om je slaap met slechts de Apple Watch te meten. Je kunt de smartwatch bijvoorbeeld tijdens het douchen/opmaken in de ochtend opladen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ook wel lekker dat iemand op zo’n plaatje de Apple Watch verkeerd om op z’n pols heeft zitten.;!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Psst. Zo dragen linkshandigen hun Apple Watch.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Omdat ze graag moeilijk doen of wat?

  De knopjes moeten toch altijd aan de buitenkant van je pols zitten. Wijzen naar je vingers niet naar je oksels. Iemand die rechtshandig is doet het horloge links. Iemand die linkshandig is doet hem rechts.

  Linkshandige mensen.

 • Profielfoto
  HJR

  ehmmm zo’n sensor in een apple watch… hoe ga je je watch opladen op je fancy nifty shit houder op je nachtkastje als je hem om moet doen tijdens het slapen en de batterij maar 1 dag meegaat?

 • Profielfoto
  Frans

  @HJR, Inductie oplader over het hele oppervlakte in je matras?;-)

 • Profielfoto
  Helios

  Inductie oplader over het hele oppervlakte in je matras?;-)

  Da’s mooi, dan ben ze zelf ’s ochtends ook meteen opgeladen!