Apple neemt slaaptracker Beddit over

Raymon op 10 mei 2017 6 reacties Laatste door Helios

Apple heeft slaaptracker Beddit gekocht. Dit is een sensor voor op bed met bijbehorende app die precies meet hoe goed je slaapt. De sensor werd al in de Apple Store verkocht, maar waarschijnlijk heeft Apple het bedrijf niet om de hardware overgenomen.

Mogelijk integreert Apple de technologie van Beddit in de Apple Watch. De smartwatch wordt aangeprezen als monitor voor gezondheid en fitness, maar ontbeert de mogelijkheid om je slaap te meten.

Slaaptracker op Apple Watch

Beddit lijkt een beetje op de app Sleep Cycle, maar voert de analyse door middel van een sensor die op het matras wordt gelegd uit. Hierdoor kunnen niet alleen je bewegingen, maar ook je hartslag gemeten worden. De Apple Watch heeft al deze sensoren ook aan boord en kan daarom een prima vervangen voor de sensor worden.

Verwacht overigens geen slaaptracker op basis van Beddit in watchOS 4 of de Apple Watch Series 3. Apple nam het bedrijf op 8 mei over, blijkt uit de privacy policy. Dit soort functies hebben tijd nodig om geïntegreerd te worden en de accu van de Apple Watch is nog niet krachtig genoeg om een hele nacht en opvolgende dag mee te gaan.

Beddit op Apple Watch

Beddit geeft je nacht een score. Klik/tap voor groter.

Met diverse, externe apps zoals Sleep++ is het al wel mogelijk om je slaap met slechts de Apple Watch te meten. Je kunt de smartwatch bijvoorbeeld tijdens het douchen/opmaken in de ochtend opladen.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

6 reacties

Profielfoto

Shmoo op 10 mei 2017

Ook wel lekker dat iemand op zo’n plaatje de Apple Watch verkeerd om op z’n pols heeft zitten.;!

Profielfoto

Raymon [moderator] op 10 mei 2017

Psst. Zo dragen linkshandigen hun Apple Watch.

Profielfoto

Shmoo op 10 mei 2017

Omdat ze graag moeilijk doen of wat?

De knopjes moeten toch altijd aan de buitenkant van je pols zitten. Wijzen naar je vingers niet naar je oksels. Iemand die rechtshandig is doet het horloge links. Iemand die linkshandig is doet hem rechts.

Linkshandige mensen.

Profielfoto

HJR op 10 mei 2017

ehmmm zo’n sensor in een apple watch… hoe ga je je watch opladen op je fancy nifty shit houder op je nachtkastje als je hem om moet doen tijdens het slapen en de batterij maar 1 dag meegaat?

Profielfoto

Frans op 10 mei 2017

@HJR, Inductie oplader over het hele oppervlakte in je matras?;-)

Profielfoto

Helios op 12 mei 2017

Inductie oplader over het hele oppervlakte in je matras?;-)

Da’s mooi, dan ben ze zelf ’s ochtends ook meteen opgeladen!

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?