Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 29 mei 2017

‘Apple werkt aan op AI toegespitste chip’

In 2011 was Apple een van de eerste bedrijven die met Siri artificial intelligence (AI) naar consumenten bracht. Nu heeft het volop concurrentie van Google en Amazon. Met de kracht van de cloud verwerken die bedrijven AI in allerlei apparaten en diensten.

Apple laat nog veel taken door de CPU van apparaten afhandelen. Dat is niet zo efficiënt en de resultaten zijn soms matig. Daarom werkt het bedrijf aan een eigen chip die is gemaakt voor artificial intelligence-taken.

Sneller en efficiënter

Dat meldt Bloomberg op basis van een bron bij Apple. Denk bij AI aan zaken als stemherkenning, het voorspellen van woorden en analyseren van foto’s. Een chip die toegespitst is op dit soort taken, kan ze niet alleen sneller en beter maken, maar ook efficiënter. Dat zorgt er weer voor dat de accu langer mee gaat en maakt bijvoorbeeld Siri minder afhankelijk van een internetverbinding.

De A10-chip in de iPhone 7 – Klik/tap voor groter.

Meester in het maken van chips

Apple is de afgelopen jaren erg bedreven geraakt in het ontwerpen van eigen chips. Zo is de iPhone sinds 2010 voorzien van een door Apple ontworpen A-chip. De iPhone en iPad scoren door de goede afstemming tussen software en hardware vaak beter in benchmarks dan vergelijkbare Android-apparaten met meer cores. Hoe en wanneer de chip voor AI onthult wordt is nog niet bekend. Over een week is het WWDC, misschien zien we het project daar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan op AI toegespitste chip’
Sluiten