Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 mei 2017

Apple pompt 200 miljoen in Gorilla Glass

Begin deze maand kondigde Apple aan een miljard dollar te investeren in hoogwaardige Amerikaanse industriële banen. Inmiddels is het eerste bedrijf waar de iPhone-maker geld in pompt bekend. Het is Corning, de maker van Gorilla Glass.

Het bedrijf ontvangt 200 miljoen dollar uit het Advanced Manufacturing Fund van Apple. Corning maakt het glas dat voor onder andere de iPhone wordt gebruikt in de Amerikaanse plaats Harrodsburg, Kentucky.

Goed voor meer dan 1000 banen

In een persbericht zegt Corning-CEO Wendell Weeks dat de samenwerking met Apple de afgelopen jaren goed was voor meer dan 1000 banen. Door de investering van Apple, kan de fabrikant van het smartphone-glas zijn R&D-proces aanzienlijk versnellen. Corning is anno 2017 vooral bekend om zijn Gorilla Glass voor smartphones, maar het bedrijf bestaat al jaren en maakte voorheen voorruiten voor auto’s.

Corning-medewerkers bereiden de afwerking van een glazen plaat voor – Klik/tap voor groter.

Advanced Manufacturing Fund

Apple heeft niet aangeven wat er tegenover de investering staat. Het is waarschijnlijk dat de iPhone-maker sneller toegang krijgt to nieuwe materialen van Corning. Het fonds van Apple heeft na de investering in Corning nog 800 miljoen in kas.

Het Advanced Manufacturing Fund is duidelijk een reactie op het beleid van Donald Trump. De president hanteert het mantra “Buy American, Hire American” en riep Apple al eerder op om meer producten in de Verenigde Staten te maken. Ook Foxconn onderzoekt de mogelijkheden voor het produceren van schermen in de VS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple pompt 200 miljoen in Gorilla Glass
Sluiten