AirPods een hit met 98% klanttevredenheid

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Apple’s AirPods zijn nog steeds slecht verkrijgbaar, maar gebruikers die draadloze oortjes van Apple aan hebben geschaft zijn erg tevreden. De AirPods scoren 98% klant­tevredenheid in een onderzoek onder het consumentenpanel van Experian.

Dit is een absoluut record voor een Apple-product van de eerste generatie. Ter vergelijking: de eerste iPhone scoorde 92% klant­tevredenheid in 2007. De eerste iPad zette in 2010 ook een score van 92% neer.

Early adopters en AirPods

Het panel van Experian bestaat voornamelijk uit early adopters. Dit zijn klanten die een nieuw product al aanschaffen voordat het de massa bereikt. De 942 respondenten waren “zeer tevreden” (82%) of “tevreden” (16%) met hun AirPods. Gebruikers noemen vooral het gebruik tijdens fitness, geluidskwaliteit, handig (praktisch), accuduur, goed geluid en de magische ervaring als pluspunten.

airpods tevredenheid 001
Klik/tap voor groter.

Tevredenheid functies

Bezitters van de draadloze oortjes zijn vooral tevreden over hoe snel de AirPods opladen, het design van de case en het maken van verbinding met de iPhone. Opvallend is dat de meerderheid ook het draagcomfort prijst. In het begin werd gedacht dat de oortjes makkelijk uit zouden vallen, maar dat blijkt niet het geval. Een meerderheid van de gebruikers zou wel meer opties voor controle van muziek willen.

airpods tevredenheid 002
Klik/tap voor groter.

De AirPods krijgen ook een zeer hoge Net Promoter Score. Deze geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat een gebruiker de oortjes aan familie of vrienden aanbeveelt. De draadloze oortjes scoren een 7,5. Dat klinkt slechts als bovengemiddeld, maar is erg goed. De eerste iPhone scoorde een 7,2 en een score van meer dan 5 wordt als geweldig beschouwd. Volgens Experian is het uitzonderlijk dat early adopters een nieuw product massaal aanraden aan andere consumenten.

Slechte verkrijgbaarheid

Een probleem dat het consumentenpanel niet noemt is de slechte verkrijgbaarheid. Zelfs 5 maanden na introductie zijn de AirPods amper leverbaar. In de Online Apple Store is de levertijd 6 weken en retailers en webshops krijgen amper voorraad aangeleverd. Meer over de AirPods weten? Wij schreven onlangs een uitgebreide review na de draadloze oortjes 3 maanden intensief te hebben gebruikt. [Zie → Review: 3 maanden met de AirPods]

airpods-earpods-alt-16x9
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  UtregCity

  De Mediamarkt krijgt dagelijks voorraad binnen, door de dag hun website in de gaten houden, reserveren en uurtje later kan je ze ophalen.:cool:

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @UtregCity, liever 2 maand wachten dan opgescheept zitten met zo’n walgelijke customer service.

 • Profielfoto
  Arthur345

  @UtregCity, liever 2 maand wachten dan opgescheept zitten met zo’n walgelijke customer service.

  Kan je je standpunt hierover onderbouwen

 • Profielfoto
  Caszz

  Nu nog gewoon kunnen bellen met de iPhone 6S zonder dat de verbinding wordt verbroken en ik ben 100% blij. ?

 • Profielfoto
  Robin Peek

  Ik heb de AirPods sinds gistermiddag binnen (besteld via Bol.com) en had al veel goede verhalen gelezen en gehoord van vrienden maar ik kan me nu zelf ook goed voorstellen dat de tevredenheid zo hoog ligt onder de gebruikers.

  De AirPods zijn heel erg handig in gebruik, ze koppelen snel met je Apple apparatuur, switchen gaat goed en snel tussen bijvoorbeeld iPhone en MacBook. Daarnaast ben ik verbaasd over de geluidskwaliteit.

  Ik heb een tijd getwijfeld over de aanschaf omdat ik er ook veel muziek mee luister en ik had hier en daar gelezen dat de geluidskwaliteit goed was maar niet zo zeer beter dan de EarPhones. Toch merkte ik meteen, positief, verschil!