Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 mei 2017

€1 per stuk: 9 iOS-games flink afgeprijsd

Hemelvaart en pinksteren staan voor de deur en dat wil zeggen: veel vrije tijd en lange weekends. Heb je wat vermaak nodig? Wij lichten 8 uitstekende iOS-games uit. Ze zijn ook nog eens afgeprijsd en kosten tijdelijk € 1,09 (of minder) per stuk.

Veel games zijn ook op de Apple TV te spelen. Check nu de hele lijst:

1) Leo’s Fortune (ook Apple TV)

In Leo’s Fortune ga je op avontuur als Leo, een zachte, besnorde held. De gameplay is uitdagend en combineert inzicht in fysica met goede timing. De omgevingen zijn prachtig en divers. Apple bekroonde de game met een Apple Design Award en de titel Best Game.

2) Mini Metro (+ iMessage-app)

Minimalistisch maar erg uitdagend. In deze game beheer je een netwerk van metrostations in wereldsteden. Je moet snel aan de toenemende vraag voldoen naarmate nieuwe stations openen. Een aanrader, een van onze favoriete games.

3) Shadowmatic (ook Apple TV)

Ben je in voor een bijzondere puzzel? Dan is Shadowmatic de moeite waard. In deze game moet je objecten allerlei kanten op draaien om een silhouet van een dier of ander object te vormen. Werkt het best met een touchscreen, maar is er ook voor Apple TV.

4) Chameleon Run (ook Apple TV)

Zoals de naam al doet vermoeden, ben je in Chameleon Run een kameleon. De uitdaging is om zo snel mogelijk je kleur aan het parcours aan te passen, terwijl je over hindernissen springt. Klinkt simpel, maar in hoog tempo een echte uitdaging. Door Apple gekozen als beste van 2016.

5) Badland (ook Apple TV)

Dit is een App Store-klassieker die liefhebbers van spookachtige, donkere games zeker gespeeld moeten hebben. In de side scroller ben je een donker wezen dat zich vliegend door gevaarlijke werelden in leven moet houden. De gameplay wordt naarmate je vordert alleen maar bizarder.

6) Lumio City (ook Apple TV)

De burgemeester van Lumio City is vermist en aan jou de taak om hem te vinden. Deze game is een mix tussen puzzel en adventure en heeft een uniek element. De wereld waarin de game zich afspeelt, is geheel met de hand gemaakt en zit vol verborgen mechanismen. Genoeg moois te ontdekken.

7) Bean Dreams (ook iMessage + Apple TV)

Super Mario voor je iPhone. Rennen, springen, rollen en zwemmen in deze kleurrijke platformer. Bean Dreams doet heel erg aan Nintendo’s klassieker denken, maar heeft bonen in de hoofdrol. Door zijn eigen stijl toch erg origineel, goede soundtrack.

8) De Alles Machine (kids)

Een techniekset voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Met de Alles Machine kun je allerlei machines bouwen die de ingebouwde sensoren van de iPhone gebruiken. Begin met simpele bouwsels en voeg routers en logica toe als je de basis onder de knie hebt.

9) Samorost 3

In dit point-en-klik avontuur ben je een klein mannetje dat op een dag een mysterieuze fluit in zijn tuin aantreft. Aan jou om te ontdekken waar de fluit vandaan komt. Het blijkt een magische fluit, waarmee je geesten in slaap kunt sussen en puzzels oplost. De game speelt zich af in een schilderachtige omgeving met veel groen en een bijzondere soundtrack.

Reageer op artikel:
€1 per stuk: 9 iOS-games flink afgeprijsd
Sluiten