Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 april 2017

Zelfrijdende Apple auto maakt al testritjes

Apple heeft net als Google, Tesla en Uber grootse plannen met een zelfrijdende auto. De eerste Apple auto maakt inmiddels testritjes op de openbare weg. Financieel persbureau Bloomberg wist deze week een exemplaar in Silicon Valley te spotten.

Het gaat om een witte Lexus RX450h met allerlei apparatuur op het dak en aan de voorkant. Het voertuig is voorzien van meerdere high-end lidar-sensoren, een aantal camera’s en twee radars.

Data verzamelen en software testen

Volgens de laatste geruchten richt Apple zich vooral op het maken van software voor zelfrijdende auto’s. De iPhone-maker zou geen interesse meer hebben om een eigen auto te ontwerpen. Dat voor testritten een bestaand voertuig gebruikt wordt, bevestigt deze geruchten.

Volgens een expert gebruikt Apple bestaande componenten die niet speciaal voor het bedrijf zijn gemaakt. Dit kan betekenen dat eigen hardware nog niet klaar is, of dat de Apple-software met standaard componenten gaat werken.

Afbeelding via: Bloomberg – Klik/tap voor groter.

Eerder gingen geruchten over een Apple Auto die intern Project Titan zou heten. Op het toppunt zouden 1000 engineers aan het project werken, maar de ambities zouden vorig jaar zijn teruggebracht tot het ontwikkelen van software voor zelfrijdende voertuigen. Het was daarna even stil, maar nadat de staat Californië Apple toestemming gaf om op de openbare weg te testen lijkt er weer volop te gebeuren.

Niet alleen Apple heeft nu zelfrijdende auto’s op de weg, ook Google test op grote schaal. De zoekgigant kondigde eerder deze week een zeer ambitieus project aan, namelijk een test met 500 gezinnen.

Geheim wapen

Tot slot is het nog het vermelden waard dat Apple een geheim wapen uit de kast kan halen, namelijk zijn nieuwe buren. De Chinese Uber-concurrent Didi Chuxing ontving onlangs een forse investering van Apple en is waarschijnlijk ook bij de tests betrokken. (Zie → Apple’s nieuwe buren: Een laboratorium voor zelfrijdende auto’s)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelfrijdende Apple auto maakt al testritjes
Sluiten