Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2017

Geen nieuwe functies voor Workflow na overname Apple

Automatiseringsapp Workflow werd eind maart door Apple overgenomen en het lijkt erop dat de app door Apple in de ijskast is gezet. Er worden geen nieuwe functies meer aan Workflow toegevoegd en alleen nog incidentele updates met bugfixes uitgebracht.

Dit vertelt een support-medewerker van Workflow aan een luisteraar van de podcast ATP. De huidige functionaliteit van de app blijft behouden en zal bijgewerkt worden wanneer een verandering in iOS hierom vraagt.

Opmaat naar native iOS-automatisering?

Direct na de overname door Apple, werden een aantal functies uit Workflow geschrapt, waaronder ondersteuning voor Google-diensten. Integratie met Pocket, LINE, Telegram en Uber is werd ook uit de app gehaald, waarschijnlijk omdat deze apps al beschikken over Siri-integratie. Het is niet waarschijnlijk dat deze functies terug zullen keren.

De meest logische verklaring is dat het team dat de Workflow-app maakt bezig is met het ontwikkelen van native functies voor iOS-automatisering. Die zien we waarschijnlijk niet meer in iOS 11 dat in september van dit jaar wordt verwacht, maar wellicht in 2018.

Workflow op de iPhone. Compleet met variabelen en een Widget.

Workflow nu gratis

Workflow voor iOS laat gebruikers allerlei taken in apps automatiseren. Het is een erg krachtige app die in 2014 gelanceerd door een klein team onder leiding van Ari Weinstein, een voormalig jailbreaker. Apple bekroonde de applicatie in 2015 met een Apple Design Award. Workflow kostte voorheen € 2,99 maar is voortaan gratis beschikbaar.

Reageer op artikel:
Geen nieuwe functies voor Workflow na overname Apple
Sluiten