Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 24 april 2017

Withings annuleert HomeKit-camera

In januari kondigde Withings aan te werken aan een nieuwe versie van zijn Home-camera. Deze zou compatibel met HomeKit zijn en in de lente op de markt komen. De fabrikant -die tegenwoordig eigendom van Nokia is- blijkt de ontwikkeling echter te hebben gestaakt.

De Home Plus-camera is nog op van de website Withings te zien, maar de klantenservice zegt tegen diverse lezers die naar de leveringen informeerden dat HomeKit-ondersteuning niet langer op het programma staat.

Gevolg van conflict Apple?

Withings zegt wel aan een nieuwe versie van de Home-camera te werken. Huidige modellen zouden ook een software-update met meer functies krijgen, maar HomeKit is daar geen onderdeel van. Een mogelijke verklaring voor deze plotselinge draai is mogelijk het gevolg van een patentzaak waar Nokia en Apple in verwikkeld zijn.

Nokia is sinds vorig jaar eigenaar van Withings en heeft Apple in een omvangrijke patentzaak aangeklaagd. De Finse bedrijf claimt dat Apple zijn patenten op veel fundamentele hardwarematige zaken zoals antennes, chipsets en schermtechnologie schendt. Apple reageerde onder andere door Withings-producten uit de schappen van de Apple Store te halen.

De Withings Home Plus met ondersteuning voor HomeKit in een promotionele afbeelding – Klik/tap voor groter.

HomeKit certificering

HomeKit-apparaten dienen een certificering door Apple te ondergaan voordat ze verkocht worden. Mogelijk heeft Apple de certificering van Withings-producten geblokkeerd zolang de patentzaak loopt. Een andere verklaring zou zijn dat Withings geen zaken met Apple meer wil doen. Wie op zoek is naar een HomeKit-camera, kan de D-Link 180 Omna bekijken. Deze ziet er echter niet zo gelikt uit als de Withings Home.

Reageer op artikel:
Withings annuleert HomeKit-camera
Sluiten