‘WhatsApp werkt aan betaalfunctie’

Door: Raymon Mens - 6 reacties

De afgelopen jaren kwamen banken met apps als Tikkie, Twyp en GRPPY die betalingen aan je vrienden net zo gemakkelijk moesten maken als het versturen van een WhatsApp-bericht. Nu werkt WhatsApp naar verluidt zelf aan een functie voor betalingen.

Volgens diverse Amerikaanse media wil de populaire chat-app binnenkort een pilot in India starten. Dat landt telt 200 miljoen WhatsApp-gebruikers en heeft een geschikt betaalsysteem dat in beheer van de overheid is.

Een woordvoerder van WhatsApp wil de geruchten bevestigen noch ontkennen. Het bedrijf zegt tegen TechCrunch dat het graag wil bijdraden aan de digitale ontwikkeling van India en verschillende opties onderzoekt. Naar verluidt start de betaalfunctie binnen 6 maanden.

whatsapp-sfeer-001
Klik/tap voor groter.

WhatsApp heeft nog steeds geen duidelijk verdienmodel. Er wordt geëxperimenteerd met een betaalde dienst voor klantcontact, maar dat is nog weinig concreet. Aan een betaalfunctie valt wel wat te verdienen. Hoewel er slechts sprake is van een beta-test in India, kunnen financiële transacties tussen bedrijven en klanten snel groeien tot een lucratieve business. Betalingen tussen gebruikers onderling kunnen dan gratis blijven.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Ik kan nu al betaalverzoeken via WhatsApp sturen met behulp van bunq requests.

  ‘bijgraden’ moet ‘bijdragen’ zijn.

 • Profielfoto
  athens

  Bunq is uitmuntend! Super Support en snel.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik kan nu al betaalverzoeken via WhatsApp sturen met behulp van bunq requests.

  ‘bijgraden’ moet ‘bijdragen’ zijn.

  Dat heeft niks met whatsapp te maken. WhatsApp wordt hier enkel gebruikt als messenset. Niet als betaa-app an sich

 • Profielfoto
  macOS

  Een andere chat app die wel te vertrouwen is qua privacy is: Wire. https://wire.com/en/. Ze hebben een open Source server en Clients. Ook staan ze aangeraden op de privacytools webiste. http://privacytools.io/

 • Profielfoto
  TheFonz

  In heel Azië gebruikt men WeChat. Als je ziet wat daar allemaal mee kan dan loopt WhatsApp nog 20 jaar achter.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Chatten met je broek op je knieën of wat? ?