WhatsApp nu met betere Siri-integratie

2 reacties

Siri en WhatsApp werken nu beter samen. Het was al mogelijk om berichten te sturen via Siri te versturen┬ánu kan Apple’s virtuele assistent ook je ontvangen WhatsApp-berichten voorlezen. WhatsApp werkt hierdoor net zo goed met Siri als iMessage.

Om ongelezen berichten van een contact voor te laten lezen, zeg je: “Lees mijn WhatsApp-bericht van James voor.” Al je ongelezen WhatsApp-berichten laten voorlezen kan ook: “Lees mijn WhatsApp-berichten voor.”

Siri zorgt niet voor blauwe vinkjes

Berichten verschijnen tijdens het voorlezen niet op het scherm en worden in WhatsApp ook niet als gelezen gemarkeerd. Je contact ziet dus geen blauwe vinkjes wanneer je Siri gebruikt. Na het voorlezen van een bericht, kun je direct een antwoord inspreken dat als tekst verzonden wordt.

siri-whatsapp
Siri en WhatsApp – Klik/tap voor groter.

Meer verbeteringen in WhatsApp 2.17.20

Naast verbeterde Siri-integratie bevat WhatsApp ook opnieuw ontworpen schermen voor contact- en groepsinformtie. Er zijn grotere foto’s en duidelijke iconen. De camera onthoudt nu de laatsgebruikte stand en het is mogelijk om meerdere status-berichten door te sturen of te verwijderen.

whatsapp-contactenkaart
Vernieuwde contactkaart – Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    bechris60

    Niet zo goed als imessage mag het niet gebruiken in de auto via carplay

  • Profielfoto
    Ome Kor

    Terecht, je moet op de weg letten niet op je phone.