Weekend poll: Onbeperkt 4G?

Raymon op 15 april 2017 31 reacties Laatste door koekiewous

Na jaren van harde datalimieten, durven de eerste mobiele providers weer abonnementen met onbeperkte data aan te bieden. Niet alleen in Nederland, maar ook in de VS en andere Europese landen laten enkele providers de datalimiet varen.

Is er anno 2017 behoefte aan onbeperkt 4G, of hebben Wi-Fi hotspots en inzicht in je dataverbruik het overbodig gemaakt en betaal je liever voor wat je gebruikt? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

31 reacties

Profielfoto

Edwin op 15 april 2017

Ik heb een datalimiet van 20GB bij T-Mobile, en afgelopen maand heb ik ‘m voor het eerst opgemaakt! Gelukkig ging de volgende dag mijn nieuwe bundel in.
Tegenwoordig doen we alles via internet en via onze mobieltjes. Ik vind gewoon dat dat onbeperkt moet zijn anno 2017.

Profielfoto

Furbz op 15 april 2017

Mag ik zo onbeleefd zijn om te vragen waar jij dat dan aan opmaakt Edwin?
Ik wring met moeite 4 tot 6 gig per maand Mn bundel uit.

Profielfoto

w1mster op 15 april 2017

Ik heb 10 Gig, dat vind ik redelijk onbeperkt (de verdubbelaar van KPN). Ik maak het iig niet op. Laatst eindelijk een keer, maar toen liet xs4all het afweten op kantoor en heb ik m’n iPhone gebruikt als hotspot voor mezelf en een collega. Dan gaat het redelijk snel.

Profielfoto

bassbug op 15 april 2017

Als je met je mobiel als hotspot gebruikt met je laptop ergens buiten de deur en je werkt er een heel dag op, dan gaat het echt rap.
Ik kom soms net niet uit met m’n 1Gb. Ik doe niet zo veel buiten de deur als hotspot maar na een half uur is het bijna op.

Profielfoto

Jafo op 15 april 2017

Zijn jullie allemaal groot verbruikers? De enige keer dat ik meer dan 250MB heb verbruikt was in de periode dat ik mee deed aan het registreren van gefietste kilometers. En dat was dus een heel slechte app.

Profielfoto

steveb op 15 april 2017

Meer publiek WiFi
Sneller wifree antennes on de modems
En LiFi in steden en openbare plaatsen en ruimtes

Profielfoto

Steo op 15 april 2017

Als hotspot gaat het hard en Netflix kijken verbruikt ook veel. Ik heb 11GB en verbruik dat net niet.

Profielfoto

klonic op 15 april 2017

4G is buiten zigio het snelste internet wat je kan krijgen in Rotterdam. Glasvezel is hier nauwelijks beschikbaar en ADSL is traag (12 Mbit). Ik zou best volledig over willen gaan naar 4G. Daarnaast is mijn 6 gb dataondel niet genoeg om onderweg af en toe te Netflixen. Ook luister ik wel eens muziek via youtube in de auto en ook dangaat mn bundel snel op.

Profielfoto

KarelWillem op 15 april 2017

Ik deel 10 GB met mijn zoon.
En we houden meestal totaal nog dik 2 GB over.

Maar als ik onderweg wat Youtube en Netflix zou doen, zou het echt ontoereikend zijn. Gelukkig doe ik dat niet (of zelden). .;)

Profielfoto

bassbug op 15 april 2017

Oh, met welke provider kan je data bundel delen dan?

Profielfoto

RhB-Mikey op 16 april 2017

Ik heb Liever onbeperkt te eten

Profielfoto

Bart119 op 16 april 2017

Geen idee of er in België onbeperkt 4g mogelijk is, maar ik heb bij mobile vikings 4 gig, en hier kom ik juist mee toe. Meer neem ik voorlopig niet, want dat is ook enkel maar duurder.

Wi-Fi hotspots kom ik vrijwel nergens tegen.

Profielfoto

Ce op 16 april 2017

@bassburg,
o.a. bij KPN, als onderdeel van een bepaald pakket.

Profielfoto

KarelWillem op 16 april 2017

Oh, met welke provider kan je data bundel delen dan?

.
Bij alle KPN-pakketten:
https://www.kpn.com/compleet/voordelen/mbs-delen.htm

We hebben één pakket met data (ik), en één zonder (jongste zoon). Ik hevel dus maandelijks 5 GB aan mijn zoon over.

…Wi-Fi hotspots kom ik vrijwel nergens tegen.

.
Ik weet de situatie in België niet zo, maar zolang je jezelf niet thuis opsluit kom je hier zo’n beetje overal WiFi hotspots tegen. Winkel-centra, restaurants, verenigingsgebouwen, etc.

Hier in Soest hebben we zelfs solar-powered bankjes met WiFi hotspot staan.

Profielfoto

AT024 op 16 april 2017

Ik zou wel willen maar ik vind het geld niet waard. Heb nu 1 gb 4g van werk en ik mag er ruim overheen gaan want ze hebben speciale tarieven afgesproken tussen tmobile-werk

Profielfoto

IcyDragon68 op 16 april 2017

Ik wil dat je weer kan opsparen naar de volgende maand. Deze databundels zijn allemaal ruk. En vooral duur ook

Profielfoto

darthvader op 16 april 2017

Profielfoto

doctor_apple op 16 april 2017

Ik heb het al vaker genoemd, de verschillen in Europa zijn immens:

Noorwegen: 60 Gigabyte voor ongeveer 85 euro

https://www.telenor.no/privat/mobil/mobilabonnement/frihet/

Zweden: 60 Gigabyte voor ongeveer 60 euro

https://www.tre.se/privat/handla/mobiltelefoni/abonnemang/

Polen: Unlimited Data + Unlimited Talk Time voor ongeveer 15 euro

http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-play/play-abonament/

Duitsland: 10 Gigabyte + unlimited Talk Time voor ongeveer 65 euro

https://www.telekom.de/unterwegs/tarife-und-optionen/smartphone-tarife

Belgie: 10 Gigabyte + unlimited Talk Time voor ongeveer 60 euro

https://www.orange.be/nl/producten-en-diensten/abonnementen/arend-premium

Kortom, het loopt nogal uiteen in Europa … Wat ik overigens wel bemerk is dat in verschillende (vooral Oost Europese) landen steeds vaker een volwaardig TV abonnement wordt gekoppeld (kijken via telefoon/tablet) aan het gewone abonnement. Daarnaast zijn de Visual Voicemail in veel landen prima vertegenwoordigd, samen met vele andere diensten: zoals eigen gekozen muziek tijdens de beltone, professional voicemail, tweede (gratis of tegen weinig kosten) datakaart gekoppeld aan je hoofdabonnement (data delen: waarbij BEIDE SIMKAARTEN ACTIEF kunnen staan, dit itt bij veel Nederlandse providers (NL providers bieden vaak Duo SIMM aan, de buitenlandse aanbieders een tweede simm-kaart met eigen nummer en nummer op dezelfde aansluiting waarbij de bundel wordt gedeeld), kopen van OV vervoersbewijzen is in diverse landen inmiddels heel normaal, zowel voor Bus, Tram, Trein en Metro … Betalen met je Telefoon (micro payments via eigen (landelijke) providers) eveneens … Evenals het betalen van en bestellen van Taxi’s (iTaxi in Duitsland en Polen bijvoorbeeld) …

Ook STORTEN (ontvangen) van gelden is meer dan normaal, evenals de mogelijkheid om een PREPAID kaart ‘op te laden’ via de telefoon/mobile payment account van een abonnee …

Kortom, het is niet zozeer de data, maar de services hieromtrent en dan is de Benelux (tesamen met Duitsland) behoorlijk conservatief (lees: loopt ongeveer 2 tot 3 jaar achter op dat “achtelijke” Oosten van Europa) …

Het meest bizarre dat ik onlangs heb gezien is de koppeling van WACHTRIJEN (de nummertjes automaat) van Overheidsinstellingen in Warschau aan een App. Je start een applicatie op en je ziet precies welk nummertje momenteel geholpen wordt. Zo kun je – in geval van drukte – iets anders doen, omdat je gewoon de voortgang van de wachtrij kunt volgen via de app en een Push notificatie kunt krijgen zodra je de ingestelde tijd bereikt (bijvoorbeeld tien minuten voordat je waarschijnlijk aan de beurt bent) …

Zoals gezegd, we richten ons in de BeNeLux echt op heel andere zaken …

Profielfoto

TBITW op 16 april 2017

Ik maak zelf per maand zo’n 75 tot 100gb aan 4g op. Moet hierbij toegeven dat de helft daarvan naar wifi tethering gaat.

Soms download ik PS4 game-updates via mijn telefoon, omdat 4g 12x sneller is dan ik met de kabel binnen kan trekken.

Profielfoto

/dev/enschede op 16 april 2017

Als je dagelijks met de trein vanuit Twente naar de Randstad reist, radio luistert onderweg en dagelijks tethering gebruikt om remote te werken, dan ga je makkelijk over de 10GB heen.

Profielfoto

Bart119 op 17 april 2017

…Wi-Fi hotspots kom ik vrijwel nergens tegen.

.
Ik weet de situatie in België niet zo, maar zolang je jezelf niet thuis opsluit kom je hier zo’n beetje overal WiFi hotspots tegen. Winkel-centra, restaurants, verenigingsgebouwen, etc.

Hier in Soest hebben we zelfs solar-powered bankjes met WiFi hotspot staan.

Zolang je in Brussel of Antwerpen rondloopt heb je hier hotspots (behalve in de gebouwen waar ik voor het werk kom, daar is enkel een beveiligd netwerk dus kan er met mijn prive toestel niet op) In Leuven zijn er ook maar niet over de hele stad. Aangezien ik zelf in een dorp woon en opgegroeid ben in een kleine stad, moet ik het doen met 4g. Scheelt ook wel de moeite om steeds met een ander netwerk te verbinden.

Een grote luxe in Nederland is dat jullie wifi op de trein hebben! Aangezien 4g niet zo stabiel is op een rijdende trein is dat echt wel iets dat ik mis in België.

Anderzijds: in een restaurant heb ik in het algemeen geen wifi nodig, dan blijft de gsm bij voorkeur in mijn broekzak, tenzij het om een zakenlunch gaat.

Profielfoto

Shmoo op 17 april 2017

Ik heb 500mb data op mijn abonnement, daar gebruik ik doorgaans ongeveer 50% van en nu kreeg ik van Vodafone een mailtje dat ik nogmaals 500mb erbij krijg omdat ik ook Ziggo heb afgesloten op dit adres.

Ik denk dat ik me maar eens komende maanden flink ga uitleven. Met zoveel data kan ik gewoon stiekem pornoplaatjes kijken. Pure luxe.

Profielfoto

LT Barclay op 17 april 2017

Ik maak zelf per maand zo’n 75 tot 100gb aan 4g op. Moet hierbij toegeven dat de helft daarvan naar wifi tethering gaat.

Soms download ik PS4 game-updates via mijn telefoon, omdat 4g 12x sneller is dan ik met de kabel binnen kan trekken.

12x sneller. Dream on. Ziggo kan wel 300 Mbit zijn. Dat haal je niet eens met 4G en zeker niet 12x zo snel.

Profielfoto

koen op 17 april 2017

Wat zijn we weer vriendelijk voor elkaar…

Profielfoto

McMeller op 17 april 2017

Mijn antwoord ontbreekt. Ja, ik wil het. Maar ik overweeg het niet omdat de prijs nog niet interessant genoeg is. Betaal nu 18 euro per maand aan KPN voor 5GB en onbeperkt internet.

Profielfoto

koekiewous op 17 april 2017

RobinMobile al een jaar of twee volgens mij. Ik overweeg serieus om mijn ziggo eruit te doen, niet om alles via RM te doen, maar omdat ik bijna niet meer internet zonde een iOS device. Dan kan die ene keer dat ik dat wel zou willen best via internet delen.

Profielfoto

MB404 op 18 april 2017

RobinMobile, serieus… Met de snelheden daar heb je inderdaad altijd onbeperkt data (2 Mbps op 3G was leuk in 2008) en voor een beetje vlotte verbinding betaal je meer dan wat je nu bij T-Mobile kwijt bent.

Die Go Unlimited-abo’s zijn zo gek nog. Ben zelf op dag 1 overgestapt en gebruikt eigenlijk nooit meer m’n Wifi (enkel nog voor AirPlay). 4G is in de praktijk gewoon sneller. (En zo blij dat je nooit meer hoeft te denderen met gratis Wifi punten in cafeetjes, wat een armoe is dat eigenlijk).

Profielfoto

KarelWillem op 18 april 2017

…omdat 4g 12x sneller is dan ik met de kabel binnen kan trekken.

.
12x sneller. Dream on. Ziggo kan wel 300 Mbit zijn. Dat haal je niet eens met 4G en zeker niet 12x zo snel.

.
Ik denk dat er bedoeld wordt dat in dat specifieke geval 4G 12x sneller is. Dat Ziggo 300 MBit kan halen is mooi, mar dan moet je wel Ziggo hebben. .;)

Ik heb 500 Mbit KPN, en dat is toch echt iets sneller dan mijn 4G. Maar als je dat niet hebt, dan heb je het niet hè.

Profielfoto

KarelWillem op 18 april 2017

RobinMobile al een jaar of twee volgens mij…

.
Maximaal 25 Mbit. Maar dat kost dan wel serieus geld.

T-Mobile is dan bijvoorbeeld èn goedkoper, èn een shitload sneller.

Profielfoto

wacon op 18 april 2017

Onbeperkt 4G…? Sommige providers lukt het überhaupt niet om op bepaalde plaatsen in NL 3G te halen en haperen soms op GPRS zelfs.

Profielfoto

koekiewous op 18 april 2017

Sorrie hoor, maar als je nou gewoon tevreden bent met de snelheid die je krijgt waarom zou je dan over moeten stappen naar (God betert) T-Mobile? (Aandelen in ofzo?)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?