Weekend poll: Wat vind je van de Galaxy S8?

Door: Raymon Mens - 41 reacties

Vorige week onthulde Samsung zijn nieuwe iPhone-concurrent, de Galaxy S8. Het is een praktisch randloze telefoon met gebogen OLED-scherm dat -in tegenstelling tot de huidige iPhone- bijna randloos is. Op dit gebied loopt Samsung voor op Apple.

Wat vind jij als Apple-gebruiker van het nieuwe vlaggenschip uit Zuid-Korea? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Furbz

  Ik heb m gisteren vastgehad:

  Scherm – gruwelijk!
  Telefoon voelt super plastic aan. Niet high end.
  iPhone voelt nicer.

 • Profielfoto
  ernst.

  Heerlijk jezelf blijven rondwentelen in drogredenen om maar niet realistisch te hoeven zijn. Wegvluchten in de Apple bubbel.

  On topic:

  En waar is die ‘geroemde’ poll. Ik ga deze nieuwe S8+ gewoon aanschaffen al was het alleen maar om mijn 6 Edge+ als backup te kunnen gebruiken en de S8+ mijn primaire mobiel te laten zijn.

 • Profielfoto
  Bart119

  Best wel een interessante telefoon, maar hij weet me niet te overtuigen om er zoveel geld aan te geven.

 • Profielfoto
  donut

  @ Ernst; dan mag jij niet meedoen- jij bent geen apple gebruiker en maakt deze poll waardeloos.;)

 • Profielfoto
  steveb

  Wat kan ik daar nu van vinden.
  Ik heb een iPhone 6s en dat volstaat
  Een eerlijke mening jan je pas gaven als je een paar weken gebruik kan vergelijken

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Heerlijk jezelf blijven rondwentelen in drogredenen om maar niet realistisch te hoeven zijn. Wegvluchten in de Apple bubbel.

  On topic:

  En waar is die ‘geroemde’ poll. Ik ga deze nieuwe S8+ gewoon aanschaffen al was het alleen maar om mijn 6 Edge+ als backup te kunnen gebruiken en de S8+ mijn primaire mobiel te laten zijn.

  Yeah you better back up dude

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Duur plastic

 • Profielfoto
  Niels

  Vandaag even ermee mogen spelen bij de Mediamarkt en mijn indrukken:
  – Het toestel ligt zeker lekker in de hand, dankzij de net iets smallere vorm en ook het verdwijnen van de scherpe randen (die de S7 edge had). Maar:

  – Het glas en aluminium voelt om een of andere reden aan als plastic. Dit komt waarschijnlijk doordat het toestel vrij licht is. Ook is het een ongelooflijke vingervet-magneet. Maar dat is een gitzwarte iPhone ook.

  – Ondanks dat het scherm indrukkend is, het is wel erg wennen met de beeldverhouding: alles ligt wel heel erg ver naar boven en buiten bereik van je vingers. Bij het bekijken van video’s zit je met zwarte randen, alhoewel deze best onopvallend zijn dankzij het hoge contrast:

  – Het verschil met een iPhone 7 Plus scherm wel mee, wat betreft kleur en helderheid. Ik had meer verwacht van het OLED scherm, maar het scherm van de iPhone is ook gewoon erg goed. De helderheid is wel wat hoger.

  – Het laagje dat Samsung over Android heeft gelegd, lijkt verdacht veel op iOS. De app icoontjes zijn wel erg kleurig (voor mijn smaak).

  – De locatie van de vinger-afdrukscanner is zwaar ruk, daar zou ik me mateloos aan irriteren. Behalve dat deze erg voor naar boven zit aan de achterkant, ben je al snel geneigd om je vinger op de cameralens te leggen.

  – De iris scanner is een leuke gimmick, maar werkt alles behalve vlot. Laat staan als je dit bij slechter licht moet gaan gebruiken.

  – Verder is er weinig vernieuwd tov eerdere Samsung toestellen. De smartphone innovatie ligt gewoon een beetje stil.

  Kortom, een aardig toestel maar niet revolutionair. Ik ben benieuwd of Apple iets in dezelfde trant gaat doen met het display, maar dan hopelijk wel met Touch ID in het scherm. Verder gaat mijn voorkeur nog uit naar een iPhone en dan met name naar iOS en het Apple-ecosysteem.

 • Profielfoto
  ro_me

  Ok, hoeveel mensen die OMT bezoeken hebben een Galaxy s8? Of hebben een tijdje ermee gewerkt? o, wacht….het ding is nog niet gereleased!
  @hierboven, dit bedoel ik nu! Vastgehouden bij de Media Markt?

 • Profielfoto
  polansky

  Net als de iPhone eigenlijk te duur voor zijn kunnen. Maar wel een interessante telefoon.

  Heb nog een 6s en die bevalt me prima – Hoef niet zonodig ieder jaar een nieuwe telefoon. Iedereen die ieder jaar graag een nieuwe koopt omdat hij/zij zonnodig het laatste van het laatste moet kunnen showen vind ik om die reden dan ook hartstikke stupide.

  Als die uitspraak je stoort moet je echt even bij jezelf te raden gaan wat de noodzaak is dat je het laatste van het laatste moet hebben. Het maakt je echt niet stoerder. Niet interessanter of iets dat je leven door die nieuwe telefoon drastisch zal veranderen.

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Nutteloze poll weer. Volgende week een poll over LG G6?

 • Profielfoto
  mmww

  Waarom zou ik zoveel geld uitgeven aan een telefoon die bijna geen software-update’s krijgt. De software is daarnaast zeer slecht en slordig geschreven. Nog steeds haperingen! Nee dan maar een ouderwetse iPhone. ?

  Samsung S7 is weggegooid geld! Het draait om de software niet het scherm! Jammer Samsung met je ruk software!!

 • Profielfoto
  MrHammond

  Gewoon: veel te groot, iPhone SE FTW!

 • Profielfoto
  Niels

  Ok, hoeveel mensen die OMT bezoeken hebben een Galaxy s8? Of hebben een tijdje ermee gewerkt? o, wacht….het ding is nog niet gereleased!
  @hierboven, dit bedoel ik nu! Vastgehouden bij de Media Markt?

  Jep, gewoon als demo bij Mediamarkt Zwolle bij de Samsung stand. Half uur in mijn handen gehad, want ik wilde serieus kijken of dit een mogelijk alternatief is voor een iPhone. Niet omdat ik per se wil gaan switchen, maar na 5 jaar iPhone denk ik wel na over iets anders.

  Bovendien geef ik alleen mijn persoonlijke ervaring weer, daar mag je mee doen wat je wilt. Niet om Samsung te bashen, maar wat ik persoonlijk de tekortkomingen vind van dit toestel. Want als je direct al dingen opvalt, dan gaat dit bij verder gebruik alleen maar vervelender worden. Verder gewoon een heel goed toestel, al zou je ‘m natuurlijk langer moeten gebruiken om echt de voor- en nadelen te zien.

 • Profielfoto
  Geert1976

  Waarom zou ik zoveel geld uitgeven aan een telefoon die bijna geen software-update’s krijgt. De software is daarnaast zeer slecht en slordig geschreven. Nog steeds haperingen! Nee dan maar een ouderwetse iPhone. ?
  /quote]

  ja ja, als ik jou zo hoor…jij hebt al een tijdje de S8 in bezit, daar je weet dat deze bijna geen software updates krijgt. Mijn laatste Samsung S7 met Nougat (7.0) is net zo snel als mijn iPhone 7.
  Ok, wellicht is de iPhone 0,0002 seconde sneller. Ik ondervind nauwelijks tot geen lag meer i.t.t Marshmallow (6.0)
  Nougat (7.0) is een onwijs goeie update geweest voor de S7 (Edge).
  Ben het absoluut met je eens dat de updates wel erg traag zijn in het Samsung kamp.

  Zelf de S8 besteld, na ruim 7 jaar iPhone’s te hebben gebruikt.
  Toch merkwaardig om telkens de Apple apostelen te zien die alles wat niet met Apple te maken heeft met de grond gelijk maken. Deze groep mensen leven in een soort van Apple-bubble. Iets wat Apple maar al te goed weet. Apple kan prima jarenlang nauwelijks tot niets uit het uiterlijk veranderen of doe op een apparaatje een Apple logo en de Apple apostelen staan weer met hun creditcard klaar zonder uberhaupt maar 1 seconde met het device daadwerkelijk te hebben gewerkt
  Want ja, je hebt ooit wellicht een Samsung S4/S5 gehad die totaal ruk was, dus tsja dan moet de Samsung S7 (Nougat 7.0) ook wel ruk zijn… logica 2.0

 • Profielfoto
  tomc

  Geen interesse, niet eens naar gekeken

  Wat een gezeik. Zelf een doorwinterde Apple fanatiekeling kan het niet laten om stiekem naar dit design-hoogstandje te gluren.

 • Profielfoto
  rorooke

  Ik vind het vooral een leuke randloze telefoon die randloos is – leuk vooral dat hij randloos is

 • Profielfoto
  Melle

  Wat is het verschil tussen optie 3 en 4. En mij interesseert het mij echt geen moer. Net zoals alle iPhones sinds de 5s. Nu een SE en meer moet een smartphone voor mij echt niet zijn. Enige mij zou interesseren is een groter scherm in vormfactor SE. Ik snap dat grote telefoons handig of leuk of cool zijn voor anderen, maar niet voor mij.

 • Profielfoto
  DR. Van der Berg

  Ik vind vooral de S8 Plus zeer indrukwekkend en heb hem in Pre-order staan voor mij zelf en mijn vrouw.

  Dit ga ik gebruiken samen met Sansung EVO+ 256GB Micro-SD kaartje

 • Profielfoto
  maconly

  Ik zal nooit een samsung kopen maar dat apple geduchte conccurentie heeft lijkt me duidelijk.

  Onder tim cook zakt apple heel langzaam weg.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik zal nooit een samsung kopen maar dat apple geduchte conccurentie heeft lijkt me duidelijk.

  Onder tim cook zakt apple heel langzaam weg.

 • Profielfoto
  computer space

  Prachtig staaltje enginering, maar als koopbaar product laat het me koud, maar dat geld ook voor de iPhone. Sterker nog, dat geld voor IEDERE TELEFOON boven de 150€

 • Profielfoto
  KR1275

  Dan liever een nieuwe Sony Xperia XZ. Is zeker high end, maar ‘niemand’ koopt ‘m. Onbegrijpelijk.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  De Samsung S8 is echt een top mooi toestel. En ik ben er heel erg blij mee dat Samsung op verschillende gebieden verder in ontwikkeling is dan Apple. Het scherm is prachtig en de gebogen scherm randen zagen we jaren geleden op beurzen als mogelijkheid voor de toekomst. Dat Samsung heel veel nieuwe technieken snel in nieuwe toestellen gebruikt en dat op grote groepen gebruikers test, stemt mij heel positief. Ik hoop dat de Samsung S8 veel iPhone gebruikers zal overhalen om een uitstapje te doen maar dit top toestel. Zodat ze ten eerste Samsung gear kunnen ervaren en het Android eco systeem.

  Zelf hoop ik dat deze concurrentieslag Apple dwingt the roadmap van hun producten meer aan te passen. Ik heb bij Apple namelijk veel meer het vermoeden dat ze echt in veel te kleine stapjes nieuwe features aanbieden in hun producten lijn. En daardoor zie je bijv een iPhone 7 met praktisch het zelfde uiterlijk als de iphone 6. Dat betekent voor mij 3 jaar met het zelfde ontwerp proberen te doen.

  Als je bijv de headphone jack verwijderd en die in de iPhone 7 opvult met een stukje nutteloos plastic. Dan ben je bezig met strategische voorbereiding om het publiek

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Om het publiek alvast te laten wennen aan een telefoon zonder jack aansluiting. Ik vermoed dat Apple aan hun cijfers kan zien dat 2016 voor veel gebruikers een overstap jaar zou zijn als het gaat om abonnement houders. Op die manier verkochten ze nogsteeds genoeg telefoons. Al heeft de iPhone zo een impopulaire maatregel mee gekregen. Pas in het 2017 model moeten ze weer uit gaan pakken. Omdat dat een dip jaar zou worden.

  Ik ben heel blij met de felle concurrentie strijd en hoop eigelijk dat meer merken deze arena binnen zullen treden. Dit zal Apple dwingen sneller te anticiperen op de bewegingen van de markt.

  Zelf zal ik een IOS gebruiker blijven. Al zou ik graag zien dat er een grotere intergratie zal komen tussen macos en ios. Ik kan niet wachten op een iMac met touchscreen. En macbooks met touchscreen. En niet zo een zielige tussen oplossing met een Oled strip.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik denk dat het goed zou zijn als een externe eens de boeken van Apple mag inzien om na te gaan hoeveel iP7’s er echt verkocht zijn. Ik geloof namelijk de verkoopaantallen die Apple opgeeft niet zo. Om me heen in NL zie ik niet veel iPhones meer. En in mijn reislustige periodes al helemaal niet meer. Ik kom heel veel in Azië. Zo rond 2010 was de iPhone ‘hot’. En nu: iedereen wil een Samsung. En als die te duur is, wordt het een goedkoper Android alternatief. Samsung is commercieel heel sterk in Aziatische landen (mede veroorzaakt door het feit dat Koreaanse muziek en cultuur enorm populair is in veel Aziatische landen). Wie een Samsung laat zien, krijgt overal korting op. Met een iPhone heb je daar gewoon een tweederangs telefoon en loop je veel leuke dingen mis.
  Binnen mijn eigen omgeving ken ik de nodige overstappers en ze zijn het er unaniem over eens: Samsung en Android vinden ze beter. iOs is natuurlijk ook al 5 jaar niets gewijzigd.
  Het wordt bij Apple tijd voor een beleidsmaker die betrokken is bij de producten die worden gemaakt. Cook heeft afgedaan, hij vult alleen z’n zakken.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Leuke hardware, kreupele software, zoals de meeste Android toestellen.
  En ja, ik werk met beide, dus kan vergelijken, en Apple wint tot nu toe glansrijk.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik ben erg positief verrast door de recente Android toestellen en ben vorig jaar overgestapt op een Oneplus 3. Het toestel kost de helft en voldoet voor mij ruimschoots. Mijn gebruikservaringen met Android zijn op een paar dingetjes na gewoon erg positief. Het is minder consequent inderdaad door de drammerige manier waarop Apple zijn iOS ontwikkelingen pushed, maar dat heeft ook zo zijn voordelen vind ik. Al met al vind ik dat iOS achter is geraakt op Android en dat een Apple smartphone niet meer waarde voor zijn geld biedt, wat het jaren geleden nog wel deed. Zo ben ik dankzij deze overstap ook van iCloud naar Google Cloudservices gegaan en man, wat een verademing is dat! iCloud loopt daar nog gewoon mijlen achterop met hun opdringerige drammerige houding om perse hun zooi te gebruiken, bijv. bij foto’s.

 • Profielfoto
  Michel Versluis

  Ikzelf geef sinds mijn Iphone 4, altijd de voorkeur aan apple. De nieuwe toestellen, van zowel samsung als apple, vallen ieder jaar weer tegen op egte inovaties. Maar ik zal zowel met pc als smartphones maar om 1 reden bij apple blijven; ios en macos bevallen mij gewoon te goed.

  En voor de mensen die zeggen dat Android software niet goed in elkaar zit. De laatste jaren kom ikzelf ook steeds meer bugs, en hobbels tegen in de nieuwste ios software. Geen reden voor mij om over te stappen, maar wel een opmerking waard.

  En het design kan ik kort over zijn. Smaken verschillen. Samsung doet wel meer aan het design dan apple met de overstap van de laatste 2 modellen, maar de huidige vormgeving van de iphone 6/7 is dan ook heel sterk.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  veelste duur al die telefoons voor dat geld doe ik veel leukere dingen;-)

 • Profielfoto
  draugminaion

  Prima hardware maar uiteindelijk blijft het toch een Java telefoon.
  De helft van de prestaties verdampen in de virtuele machine.

 • Profielfoto
  draugminaion

  En het verschil in prestaties met de iPhone is zo te zien nog erger dan bij de Note 7.
  Zie bijvoorbeeld hier.
  Met dubbel zoveel cores en 50% meer ram is de Samsung half zo snel.

 • Profielfoto
  Neowip

  Display ziet er top uit maar een Andriod zou ik nooit overwegen ivm de trage software updates. Blijft een achilleshiel

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Als die maar geen vlam vat!
  Je bent een beetje dom als je een Samsung koopt, een soort van dood wens….

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik wist dat er berichten gingen komen in de zin van: “nutteloze poll weer, je zit op een Apple website”. Blabla, ik heb geklikt dat ik hem best interessant vond! Want ik vind hem er erg mooi uitzien met dat scherm volledig doorlopend. Ik heb hem wel nog niet in het echt gezien laat staan vast gehouden, dus maak er verder ook geen uitspraak over.

  Ik wist dat er berichten gingen komen in de zin van: “nutteloze poll weer, je zit op een Apple website”. <== en je denkt dus dat soortgelijke dingen niet gebeuren op Android websites. Ja man, de comments hier zijn denk ik soms echt van 8 jarigen…

 • Profielfoto
  Koezel

  De poll is in ieder geval een aardige opvulling van de site:lol:

 • Profielfoto
  willemS

  Ik heb hem besteld. Lijkt me een top apparaat en sta best open om Android eens een kans te geven.

 • Profielfoto
  Milez

  Wat is het verschil tussen “laat me koud” en “geen interesse”?

 • Profielfoto
  Edwin

  Dit vind ik ervan… haha!
  https://youtu.be/I7vjexn9k4g

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @Edwin ha ha ha
  I agree

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @DR. Van der Berg, het was niet zo verstandig van jou om die Samsung EVO+ 256GB Micro-SD-kaart te kopen aangezien deze UHS-III ondersteunt, de Galaxy S8 ondersteunt namelijk slechts UHS-I waardoor de snelheid van het SD-kaartje in gebruik 3x lager zal zijn dan wat ie aankan.