‘Apple verwacht verkooprecord iPhone 8’

Door: Raymon Mens - 14 reacties

De verwachtingen van de iPhone 8 (of: iPhone Edition) die we in september zien zijn hooggespannen. Niet alleen consumenten zien een iPhone met nieuw ontwerp, dunne randen en meer innovaties wel zitten, ook Apple verwacht een nieuw verkooprecord.

Volgens DigiTimes, dat over goede connecties met Apple-leveranicers beschikt, verwacht de iPhone-maker dit jaar meer dan 230 miljoen iPhones te verkopen. Dat is aanzienlijk meer dan de 211 miljoen van vorig jaar.

iPhone 8 als aanjager

Natuurlijk bestaan die 230 miljoen iPhones niet alleen uit het nieuwste model, maar de nieuwe iPhone is vaak wel een belangrijke aanjager. Apple zou zijn leveranciers Broadcom, NXP en Qualcomm hebben gevraagd de productie van chips snel op gang te brengen. Het bedrijf verwacht in het eerste kwartaal waarin de iPhone 8/iPhone Edition verkrijgbaar zal zijn al 50 miljoen nieuwe exemplaren te verkopen.

iphone 8 concept 2017 16x9
Concept: een iPhone 8 / iPhone Edition met dunne randen en groot scherm.

Vooruitstrevende iPhone

Sinds de iPhone 6 is het ontwerp van Apple’s¬†smartphone niet drastisch meer gewijzigd. Met de iPhone 8 / iPhone Edition zou daar echter verandering in komen. Apple werkt naar verluidt aan een iPhone met dunne randen en een groot OLED-scherm dat subtiel gebogen is. Aan de voor- en achterkant worden waarschijnlijk twee camera’s geplaatst voor VR/AR-functies. Opladen zou door ondersteuning voor snelladen ook een stuk sneller gaan.

Een lastige kwestie is de home-knop met Touch ID. Volgens eerdere geruchten wil Apple deze in het scherm plaatsen en een nieuwe, ultrasone techniek gebruiken om je vingerafdruk te scannen. Het is echter onduidelijk of de techniek betrouwbaar genoeg is. Als alternatief zou de vingerafdrukscanner op de achterkant geplaatst kunnen worden.

230 miljoen in perspectief

In 2015 vestigde Apple een nieuw verkooprecord met de iPhone 6. Waarschijnlijk omdat het toestel de eerste iPhone met een groter scherm was. In 2016 wist Apple dit verkooprecord niet te overtreffen, maar naar verwachting worden 2017 en 2018 met de vooruitstrevende iPhone 8 weer recordjaren. Hieronder de iPhone-verkoop door de jaren heen.

iphone verkoop door de jaren
Diagram: OMT – Klik/tap voor groter.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Tuurlijk
  Logisch als bijbelke iPhone records sneuvelen

 • Profielfoto
  steveb

  Ik ben benieuwd naar de 7s

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ben erg benieuwd hoe hij gaat worden, vooral qua design.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Minimaal… en dubbele aantallen anders kunnen ze het wel vergeten.

 • Profielfoto
  checkpointx

  met al deze hype kan het eigelijk alleen maar tegenvallen

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Snelladen…
  De concurrentie heeft dat allemaal al lang.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @steveb, het probleem is dat de iPhone-adoptie hoger ligt dan de groei van de wereldbevolking, ooit moet er dus een einde zijn.

 • Profielfoto
  smacdab

  levertijd √† la airpods…..volgend jaar april?

  eerst gaan we de knaller ipad nog krijgen; bij amac geen pro meer te koop.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Snelladen…
  De concurrentie heeft dat allemaal al lang.

  En?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Snelladen…
  De concurrentie heeft dat allemaal al lang.

  En?

  +1

  Apple heeft ook een andere lader, (lightning tov USB-C of micro usb).

  Ik ben zeker één van de kopers voor de iPhone 8 of hoe hij ook zal heten, maar dan moet het wel een ander design zijn. Ik heb momenteel de 6S plus, waar ik heel tevreden over ben. Maar de iPhone 8 (Edition) prototype designs die ik gezien heb van EverythingApplePro zijn echt heel erg mooi. Mocht die zo zijn koop ik hem meteen. Voor mij hoeven al die gimmicks op zich niet, ik wil gewoon een goed werkende telefoon.:-)

  EDIT: De homebutton wil ik wel niet op de achterkant, want dan laat ik hem aan mij voorbij gaan…

 • Profielfoto
  EEDEEJEE

  @DBLCreations

   
   De homebutton wil ik wel niet op de achterkant, want dan laat ik hem aan mij voorbij gaan…
   

  Idem dito

 • Profielfoto
  appievanr

  Voegt niks toe: Maar, Laat ze maar wachten. Heb net een nieuwe Motorola Moto G5. Voor mij nooit meer een iPhone.:smile:

 • Profielfoto
  polansky

  Apple’s Magic Hype Machine wordt alvast aangezet.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik zeg dat ook elk jaar tegen mijn boekhouder, waarna hij even de schouders ophaalt en ‘meh’ stamelt.