Velux dit jaar met HomeKit-ondersteuning

5 reacties

Hey Siri, open het dakraam! Velux -fabrikant van onder andere dakramen en zonwering- start dit jaar met het ondersteunen van HomeKit. Het bedrijf brengt de eerste producten die met Apple’s systeem voor een slim huis werken in de herfst op de markt.

Velux komt met een nieuwe Wi-Fi-gateway die bediening van dakramen en zonwering mogelijk maakt. Het systeem krijgt naast HomeKit-ondersteuning ook een eigen iOS-app en gaat samenwerken met Netatmo.

Bestaande dakramen upgraden

HomeKit komt naar de Velux Integra-serie, maar bestaande dakramen kunnen gemakkelijk geüpgraded worden. De fabrikant verkoopt een set met motor, transformator en regensensor. Wat de Wi-Fi-adapter voor HomeKit gaat kosten is nog niet bekend.

velux gateway 16x9
Klik/tap voor groter.

Velux en Netatmo

Naast Apple gaat de maker van dakramen en zonwering ook samenwerken met Netatmo. Dat merk kennen we van onder andere zijn HomeKit-thermostaat en luchtsensor. Door de data van deze apparaten te bundelen, kunnen ramen reageren op veranderingen in temperatuur, daglichtniveau, vochtigheid en het CO2-niveau.

Ondersteuning voor Netatmo komt net als HomeKit in de herfst van 2017. Apple heeft de dakramen alvast op zijn lijst met HomeKit-apparaten geplaatst.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  DosEquis

  Had het al gehoord, en kan niet wachten tot deze slimme oplossing beschikbaar komt! Het weerstation van Netatmo werkt ook uitstekend, en wat is er nou beter dan het automatisch openen van de ramen (of zelfs de ventilatiestand) op het moment dat de luchtkwaliteit slecht is.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Het word steeds gekker

 • Profielfoto
  Geert1976

  uit betrouwbare bron vernomen dat je vanaf de zomer van 2019 je vrouw/vriendin kan bedienen middels HomeKit.

  Heb mij reeds als beta tester aangemeld

 • Profielfoto
  DosEquis

  Trouwens, als we het toch over ramen en vensters hebben. Luxaflex heeft op de website ook Homekit ondersteuning aangekondigd voor de Powerview rolgordijnen. Is hier al meer over bekend?

 • Profielfoto
  KingChaos

  Haha! Mooi om te zien. Een progressieve en conservatieve reactie recht onder elkaar.
  Ik zet m’n geld op progressief. Iedereen is altijd tegen innovatie en techniek geweest (zoals dat beroemde filmpje waarin gevraagd werd wat mensen van telefoons met internet vond), maar eindstand wint innovatie en techniek altijd.

  Doe mij ook maar een volledig geautomatiseerd huis, heerlijk! Wie weet bereiken we ooit dat punt waarop we net zoveel moeite in ons huis steken als toen we nog in grotten woonden.