Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 april 2017

Twitter komt met nieuwe, zuinige web-app

Twitter heeft een nieuwe versie van zijn mobiele webversie gelanceerd. Deze is nog altijd via mobile.twitter.com bereikbaar, maar is moderner en biedt een optie om mobiele data te besparen. Handig bij een slechte mobiele verbinding of in het buitenland.

Bij het activeren van de ‘data saver’ worden afbeeldingen en video’s pas geladen als de gebruiker erop tapt. De web-app blijft werken wanneer de verbinding wegvalt en laadt 30 procent sneller dan de oude versie.

70 procent minder datagebruik

Volgens Twitter gebruikt de webapplicatie 70 procent minder data wanneer de data saver is ingeschakeld. De optie is te vinden onder het instellingen-menu dat je opent door op je profielfoto te klikken. Alle gebruikelijke functies zoals de timeline, tweets, direct messages, trends, profielen en uploads van foto’s (video’s ontbreken) zijn aanwezig. Android-gebruikers kunnen bovendien pushnotificaties ontvangen in de Chrome-browser, maar op iOS wordt dit niet ondersteund.

Datagebruik beperken in de nieuwe Twitter-webapp – Klik/tap voor groter.

De web-app is niet alleen gunstig voor het datagebruik, maar ook voor het opslaggebruik van je iPhone. De Twitter-app is meer dan 150 MB groot en bewaard ook nog de nodige data. Wanneer je het zonder pushnotificaties kunt stellen, loont het om de web-app eens te proberen en op je homescreen te plaatsen. Alternatieve Twitter-apps zoals Tweetbot of Echofon zijn overigens ook minder groot, maar gebruiken evenveel data als de officiële Twitter-app.

Reageer op artikel:
Twitter komt met nieuwe, zuinige web-app
Sluiten