Twitter komt met nieuwe, zuinige web-app

4 reacties

Twitter heeft een nieuwe versie van zijn mobiele webversie gelanceerd. Deze is nog altijd via mobile.twitter.com bereikbaar, maar is moderner en biedt een optie om mobiele data te besparen. Handig bij een slechte mobiele verbinding of in het buitenland.

Bij het activeren van de ‘data saver’ worden afbeeldingen en video’s pas geladen als de gebruiker erop tapt. De web-app blijft werken wanneer de verbinding wegvalt en laadt 30 procent sneller dan de oude versie.

70 procent minder datagebruik

Volgens Twitter gebruikt de webapplicatie 70 procent minder data wanneer de data saver is ingeschakeld. De optie is te vinden onder het instellingen-menu dat je opent door op je profielfoto te klikken. Alle gebruikelijke functies zoals de timeline, tweets, direct messages, trends, profielen en uploads van foto’s (video’s ontbreken) zijn aanwezig. Android-gebruikers kunnen bovendien pushnotificaties ontvangen in de Chrome-browser, maar op iOS wordt dit niet ondersteund.

twitter-web-new-001
Datagebruik beperken in de nieuwe Twitter-webapp – Klik/tap voor groter.

De web-app is niet alleen gunstig voor het datagebruik, maar ook voor het opslaggebruik van je iPhone. De Twitter-app is meer dan 150 MB groot en bewaard ook nog de nodige data. Wanneer je het zonder pushnotificaties kunt stellen, loont het om de web-app eens te proberen en op je homescreen te plaatsen. Alternatieve Twitter-apps zoals Tweetbot of Echofon zijn overigens ook minder groot, maar gebruiken evenveel data als de officiële Twitter-app.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Mooie ontwikkeling. Misschien een idee om het OMT forum wat sneller te maken? ;!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Web apps! Net alsof het weer 2007/2008 is.:wink:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waffle, dag soort dingen moet je natuurlijk wel alleen roepen wanneer je er verstand van hebt..;-)

  Wat je nu eigenlijk zegt is, smartphones… alsof het weer 2002 is.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ja, dat is het eigenlijk ook. In 2002 had je vooral native apps, pas rond de tijd van de iPhone (en iets daarvoor al) werden web apps populair. Toen het iPhone SDK geïntroduceerd werd (rond de tijd dat Android op de markt kwam) werden native apps weer helemaal de manier van werken met je telefoon.
  De echte web app revival hebben we nog niet gehad:grin: