Gebruik Twitter en Instagram in de lift

7 reacties

Positief nieuws van Twitter en Instagram. Het gebruik van beide diensten zit behoorlijk in de lift, blijkt uit cijfers vandaag bekend zijn gemaakt. Twitter lijkt uit een dip en meldt een sterke groei aan gebruikers. Instagram gaat ook als een speer.

Twitter heeft nu 328 miljoen maandelijks actieve gebruikers. In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er zo’n 9 miljoen nieuwe actieve gebruikers bij. Instagram bereikt een mijlpaal van 700 miljoen gebruikers.

Twitter uit het dal

Twitter lijkt na een aantal kwartalen met zwakke groei uit het dal. Het sociale netwerk dat draait om tekens van 140 tekens mocht het afgelopen kwartaal 9 miljoen nieuwe, actieve gebruikers verwelkomen. Dat is groei die het sociale netwerk sinds het eerste kwartaal van 2015 niet meer gezien heeft. Toen steeg het aantal actieve gebruikers met 14 miljoen.

Het sociale netwerk is de afgelopen tijd wat gebruiksvriendelijker geworden. Zo tellen video’s, polls, quotes en sinds kort @mentions niet langer mee voor de limiet van 140 tekens. Mentions worden ook duidelijker weergeven, waardoor discussies gemakkelijker te begrijpen zijn voor nieuwe gebruikers.

cijfers-twitter-001
Grafiek: OMT – Klik/tap voor groter.

Instagram gaat als een speer

Het aantal Instagram-gebruikers groeit steeds sneller. De foto-app van Facebook maakt alleen mijlpalen bekend, maar wist binnen één maand 100 miljoen nieuwe gebruikers toe te voegen. Het totaal staat nu op 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Over de vorige 100 miljoen deed Instagram een half jaar. Ook de Stories-functie wordt door ongeveer 200 miljoen mensen maandelijks gebruikt (Zie → Kopiëren loont: Instagram Stories is Snapchat voorbij)

cijfers-instagram-001
Grafiek: OMT – Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  hansman

  “Gebruik Twitter en Instagram in de lift”

  Waarom moet ik dat doen?

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik gebruik het gewoon op de bank. Werkt ook prima.

 • Profielfoto
  hummel003

  Ik denk dat het gebruik van facebook een beetje aan het minderen is of ben ik verkeerd? Ik neig ook vlugger naar instagram de laatste tijd omdat ik facebook beu begin te worden

 • Profielfoto
  EGrafland

  Doe dat ding toch eens weg en ga lekker traplopen mensen! Veel gezonder.:razz:

 • Profielfoto
  SvS

  FB was ik allang beu, al 2,5 jaar FB door t leven. Insta is leuker met enkel foto’s, Twitter is handig mbt bijhouden nieuws en leuke tweets van enkele BN’ers.;-)

 • Profielfoto
  SvS

  Maar titel artikel kan idd anders. Soms nemen mensen het te letterlijk;-)