‘tvOS 11 ondersteunt picture-in-picture en meerdere gebruikers’

9 reacties

Over enkele maanden zien we tijdens WWDC 2017 de toekomst van iOS, macOS maar ook tvOS. De website The Verifier, die eerder al informatie over iOS 11 publiceerde, claimt nu dat tvOS 11 ondersteuning voor picture-in-picture en meerdere gebruikers krijgt.

De picture-in-picture-modus zou net zo werken als die van iOS 10 en macOS Sierra. De informatie over de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken is wat minder concreet, maar wel interessant.

tvOS 11 picture-in-picture

Steeds meer Apple-apparaten krijgen een picture-in-picture-modus. Met tvOS 11 zou ook de Apple TV de mogelijkheid krijgen om een video te in de hoek te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld op Netflix of iTunes alvast iets nieuws uitzoeken, terwijl de laatste scene van een film bezig is. tvOS 11 zou het overigens niet toestaan om twee video’s als miniatuur te weergeven. Alleen een app en video worden naar verluidt mogelijk.

Concept: tvOS 11 met picture-in-picture-modus.
Concept: tvOS 11 met picture-in-picture-modus.

Meerdere gebruikers

Hoewel de Apple TV een apparaat voor het hele gezin is, kan er slechts één iCloud-fotobibliotheek en Apple Music-account gekoppeld worden. In iOS 11 komt daar naar verluidt verandering in. Apple zou meerders gebruikers met hun Apple ID laten inloggen. Iedereen heeft zo de beschikking over zijn eigen muziek, foto’s en apps.

Dit gerucht roept wel de vraag op hoe Apple de authenticatie precies wil regelen. Het invoeren van een wachtwoord is via de afstandsbediening geen doen en een code kan via het grote scherm gemakkelijk afgekeken worden. Wellicht kan de afstandsbediening uitgerust worden met Touch ID en is deze functie beperkt tot een nieuwe generatie Apple TV. Een andere mogelijkheid is dat de Remote-app op iPhone of iPad gebruikt wordt.

tvos11 multiprofile concept
Concept: Meerdere gebruikers in tvOS 11.

tvOS 11 wordt samen met iOS 11, macOS 10.13 en watchOS 4 verwacht tijdens WWDC 2017. De Keynote vindt plaats van 5 juni 2017 en Apple zou naar verluidt ook met een nieuwe Apple TV komen. (Zie→ ‘Apple TV 5 met tvOS 11 in de herfst’)

 

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  jassie

  Via spraakherkenning lijkt mij dat het prima moet werken.
  Hier in Portugal hebben de tv-providers dit ook zo opgelost om snel te kunnen switchen tussen profielen.

 • Profielfoto
  SvS

  Aub niet alleen spraakherkenning (Siri). Deze verstaat lang niet iedereen!
  Voor games zou het zeer welkom zijn. Ieder haar eigen voortgang op iCloud.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Laat die multi user naar de iPad komen. Dan wordt is pas enthousiast !

 • Profielfoto
  SvS

  Ook dat, ja. Pff. Dat heeft veel te lang geduurd. Ook ivm afschermen van persoonlijke accounts zoals Mail/Berichten en zo.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Alsjeblief niet.. Geen gebruikersprofielen op iOS. iPads en iPhones zijn veel te persoonlijke devices om te delen en uit handen te geven. Plus dat gaat Apple ook NOOIT doen nu ze hameren op dat Two Factor Authentication gedoe. Er komen veel te belangrijke toegangscodes op die devices binnen om ze uit handen te geven.

  Een Apple TV koppel je aan de TV en dat gebruik je met de hele familie dus dat is best wel logisch dat je dan niet wilt wanneer de kinderen TV kijken dat ze door jouw spulletjes en apps heen gaan. Denk alleen al aan vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen.

  Gewoon iedereen z’n eigen iPad of iPhone in de familie met een eigen AppleID en je probleem is opgelost.

 • Profielfoto
  Melle

  Gohja – ik snel dat Apple liever 3 of leer iPads aan 1 gezin verkoopt, wan 1 iPad met 3 of leer account. Enige reden dat ze hiermee geen haast maken, lijkt mij.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En die twee regels zijn ook op iOS getypt. ;-):lol:

 • Profielfoto
  SvS

  Ja joh, Shmoo, heb je geld teveel? Als Apple de prijzen van de iPad nu nou op niveau van de Bart Smit-tabletjes had gehanteerd, had ik het allang zo opgelost. Maar nee, ik ga niet voor iedereen een aparte iPad à pakweg €500 bestellen, omdat Apple vertikt om een gebruikersprofielen-ingang te implenteren zoals ze dat wèl voor het onderwijs voor elkaar kregen.
  Ik heb voor iPad dan maar uit ‘bittere noodzaak’ mail push uitgezet (wel handmatig ophalen dus) en berichtgeving ook uitgezet voor alle communicatie-apps.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het hoeft toch ook niet altijd een splinternieuwe te zijn? Je kan toch ook jezelf eens een keertje verwennen en een iPad een jaartje eerder inwisselen dan dat je normaal zou doen. Je huidige iPad kun je dan doorgeven aan de kinderen.

  Mijn neefje is 7 jaar en heeft twee iPads en drie iPhones om mee te klooien (iPad 4 en iPhone 4s/5) dat heeft echt niets met veel geld hebben te maken. Het zijn gewoon devices die binnen onze familie niet meer gebruikt worden omdat we nieuwe hebben gekocht. Zodra er een opvolger is voor de iPhone SE dan krijgt hij waarschijnlijk weer mijn iPad Air want dan koop ik ook meteen een 409,- (2017) iPad vanwege Touch ID op iPhone + iPad. Nu heb ik nog geen enkel device met Touch ID. Ik bedoel zo speciaal is dat toch allemaal niet eens per 5 jaar.

  Wanneer ze 10 of 12 jaar zijn en begrijpen wat het allemaal kost en dat je er voorzichtig mee moet zijn dan kun je eens gaan nadenken over een nieuwe iPad, mogelijk als verjaardagscadeau of zoiets.

  Het probleem is volgens mij vooral dat wij een iPad eerst zelf helemaal aftrappen totdat er geen leven meer inzit en dan pas een nieuwe kopen. Ja dan kun je idd. niet zoveel kanten op en maak je het jezelf wel lastig.
  Die 409,- voor een iPad vind ik echt niet (te) veel geld, sorry hoor, maar dat heeft niets met veel geld verdienen te maken. Dat is gewoon toegankelijk voor zo’n beetje iedereen die een normale baan heeft.