Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 april 2017

‘tvOS 11 ondersteunt picture-in-picture en meerdere gebruikers’

Over enkele maanden zien we tijdens WWDC 2017 de toekomst van iOS, macOS maar ook tvOS. De website The Verifier, die eerder al informatie over iOS 11 publiceerde, claimt nu dat tvOS 11 ondersteuning voor picture-in-picture en meerdere gebruikers krijgt.

De picture-in-picture-modus zou net zo werken als die van iOS 10 en macOS Sierra. De informatie over de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken is wat minder concreet, maar wel interessant.

tvOS 11 picture-in-picture

Steeds meer Apple-apparaten krijgen een picture-in-picture-modus. Met tvOS 11 zou ook de Apple TV de mogelijkheid krijgen om een video te in de hoek te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld op Netflix of iTunes alvast iets nieuws uitzoeken, terwijl de laatste scene van een film bezig is. tvOS 11 zou het overigens niet toestaan om twee video’s als miniatuur te weergeven. Alleen een app en video worden naar verluidt mogelijk.

Concept: tvOS 11 met picture-in-picture-modus.

Meerdere gebruikers

Hoewel de Apple TV een apparaat voor het hele gezin is, kan er slechts één iCloud-fotobibliotheek en Apple Music-account gekoppeld worden. In iOS 11 komt daar naar verluidt verandering in. Apple zou meerders gebruikers met hun Apple ID laten inloggen. Iedereen heeft zo de beschikking over zijn eigen muziek, foto’s en apps.

Dit gerucht roept wel de vraag op hoe Apple de authenticatie precies wil regelen. Het invoeren van een wachtwoord is via de afstandsbediening geen doen en een code kan via het grote scherm gemakkelijk afgekeken worden. Wellicht kan de afstandsbediening uitgerust worden met Touch ID en is deze functie beperkt tot een nieuwe generatie Apple TV. Een andere mogelijkheid is dat de Remote-app op iPhone of iPad gebruikt wordt.

Concept: Meerdere gebruikers in tvOS 11.

tvOS 11 wordt samen met iOS 11, macOS 10.13 en watchOS 4 verwacht tijdens WWDC 2017. De Keynote vindt plaats van 5 juni 2017 en Apple zou naar verluidt ook met een nieuwe Apple TV komen. (Zie→ ‘Apple TV 5 met tvOS 11 in de herfst’)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘tvOS 11 ondersteunt picture-in-picture en meerdere gebruikers’
Sluiten