Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 april 2017

SpotMenu: snelle bediening voor Spotify in de menubalk

De menubalk van macOS is de prima plaats voor kleine, handige apps. SpotMenu is zo’n app en brengt snelle bediening voor Spotify naar een gemakkelijk bereikbare plaats. Een welkome aanvulling voor iedereen die geen Mac met Touch Bar heeft.

SpotMenu toont in één opslag welk nummer speelt, met artwork. Er is ook een slider voor vooruit- en terugspoelen en knoppen om naar het vorige of volgende nummer in de huidige playlist te gaan.

Standaard geeft de app de titel van het huidige nummer weer, door er op te klikken wordt SpotMenu uitgeklapt en kun je het artwork bekijken en Spotify bedienen. Door op het Spotify-icoon in de rechter bovenhoek te klikken, open je de volledige Spotify-app.

Klik/tap voor groter.

SpotMenu is volledig in Swift gemaakt. De app is gratis en de ontwikkeling vindt op Github plaats. Daar is ook te zien dat de ontwikkelaar werkt aan een extra knop die een nummer in de Jouw Muziek-sectie van Spotify opslaat. Wanneer je bij het openen van de app een foutmelding krijgt over een onbekende ontwikkelaar, kun je rechtsklikken en kiezen voor Open.

Reageer op artikel:
SpotMenu: snelle bediening voor Spotify in de menubalk
Sluiten