SpotMenu: snelle bediening voor Spotify in de menubalk

4 reacties

De menubalk van macOS is de prima plaats voor kleine, handige apps. SpotMenu is zo’n app en brengt snelle bediening voor Spotify naar een gemakkelijk bereikbare plaats. Een welkome aanvulling voor iedereen die geen Mac met Touch Bar heeft.

SpotMenu toont in één opslag welk nummer speelt, met artwork. Er is ook een slider voor vooruit- en terugspoelen en knoppen om naar het vorige of volgende nummer in de huidige playlist te gaan.

Standaard geeft de app de titel van het huidige nummer weer, door er op te klikken wordt SpotMenu uitgeklapt en kun je het artwork bekijken en Spotify bedienen. Door op het Spotify-icoon in de rechter bovenhoek te klikken, open je de volledige Spotify-app.

spotmenu-001
Klik/tap voor groter.

SpotMenu is volledig in Swift gemaakt. De app is gratis en de ontwikkeling vindt op Github plaats. Daar is ook te zien dat de ontwikkelaar werkt aan een extra knop die een nummer in de Jouw Muziek-sectie van Spotify opslaat. Wanneer je bij het openen van de app een foutmelding krijgt over een onbekende ontwikkelaar, kun je rechtsklikken en kiezen voor Open.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb hier zo’n afkeer tegen, dat gefriemel in de menubalk. ?

  Vroeger had je van die mensen die niet even de moeite namen om het icoontje van Dropbox te veranderen naar een zwart/wit icoontje en daar zo’n blauw totaal uit de toon vallend icoontje hadden staan. Verschrikkelijk dat soort mensen, als lelijkheid je ding is koop dan geen MacBook Pro maar een Dacia stationwagen.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Eens met Shmoo. Past niet, is te druk. Je kan ook niets aanpassen want de prefs doen het niet.

  Ik gebruik daar Silicio voor, werkt perfect. Doet ook iTunes en andere players. Ideaal en mooi.

  Gelukkig hebben we Mac, want ik heb net een Spotify mini player gezocht voor Windows: NIET TE VINDEN!!!!! ANNO 2017!!!!!

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Ik gebruik al jaren Bowtie zeer gebruiksvriendelijk en met het juiste Theme ziet het er ook nog eens goed uit ook!

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik gebruik hier SmashTunes voor. Dat laat alleen de titel en artiest zien. Is ook voldoende, de rest doe ik wel met de toetsen op F8 en F9.