Spotify werkt aan eigen hardware

0 reacties

Spotify wil eigen apparaten op de markt gaan brengen. Dit blijkt uit een vacature voor een hardware-engineer die op de website van de streamingdienst geplaatst is. Spotify zegt dat het een ‘categoriebepalend’ product in de muziekwereld wil maken.

Als voorbeelden worden de slimme Echo-speaker van Amazon, de Pebble-smartwatches en Spectacles-zonnebril van Snapchat genoemd. De vacature geeft verder weinig details over de plannen.

Wearable of slimme Spotify-speaker?

Het apparaat zou verbonden zijn met het internet en direct door Spotify geleverd worden. De voorbeelden doen vermoeden dat de dienst een wearable of slimme speaker wil ontwikkelen. Een wearable zou logisch zijn omdat de muziekdienst vaak tijdens het sporten gebruikt wordt. Een speaker is eveneens aannemelijk, al werkt Spotify reeds met een aantal speakers.

spotify hardware vacature
De vacature is inmiddels offline gehaald – Klik/tap voor groter.

Nieuwe inkomstenbronnen

In de vacature staat dat de hardware een nieuwe inkomstenbron voor de dienst moet zijn. Momenteel worden alleen abonnementen verkocht, maar dat is geen winstgevende business. Het is al langer duidelijk dat Spotify meer een lifestyle-merk wil worden. Naast lossless audio van CD-kwaliteit, omvat het aanbod ook toegang tot pre-sale conerttickets en korting op vinyl. Enkele gebruikers kregen dit eerder al te zien in de app.

De streamingdienst lijkt zich hiermee op de enthousiaste muziekliefhebber te richten, die meer wil dan alleen vanaf zijn smartphone streamen en daar ook wat voor wil betalen.

Reacties

0 reacties