Spotify werkt aan Apple Watch-app

2 reacties

Spotify heeft bevestigd aan een Apple Watch-app te werken. De streamingdienst was met behulp van externe apps als Joy – waar we in 2015 over hebben geschreven – al beperkt te bedienen. Nu komt er ook een officiële app met meer functies.

De streamingdienst werkt samen met ontwikkelaar Andrew Chang, die al bezig was een app genaamd Spotty for Apple Watch te ontwikkelen. De ontwikkelaar gaat het project nu met hulp van Spotify afronden.

Chang was al een tijdje in overleg met Spotify, voornamelijk over de naam van de app, die van Spotty naar Snowy moest veranderen. Nu heeft de dienst besloten het idee volledig te omarmen. De ontwikkelaar werkt nu samen met engineers van Spotify en kan de SDK van de dienst gebruiken.

apple-watch-spotify-playback-spotty-1
Spotty op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Helaas kan Chang nog geen lanceerdatum noemen en niets zeggen over de functies die in de officiële Apple Watch-app zullen zitten. Snowy bevatte een offline modus, een complicatie, Siri-integratie en ondersteuning voor polsbewegingen. De app was echter nog niet in bètafase en het is waarschijnlijk dat Spotify met wat minder functies start.

Iemand toevallig een onofficiële Apple TV-app die Spotify in kan lijven? Daar is ook aardig wat vraag naar, maar Spotify heeft geen plannen om Apple’s settopbox te ondersteunen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb die Spotify Apple Watch app nog geen dag gemist. Wanneer ik ga hardlopen moet ik toch in mijn iPhone zijn om de bluetooth headset te koppelen, dan Wish te net zo goed een kleine moeite om op de iPhone even je muziek aan te zetten.

  Volume, play en skippen van nummertje kan gewoon via de ingebouwde media player. Het voordeel van een app zal dan alleen zijn dat je muziek kun gaan zoeken en en kunt gaan bladeren door lijsten. Dat lijkt mij sowieso geen leuke bezigheid op zo’n klein schermpje.

 • Profielfoto
  brandrob

  Je kan je bluetooth headset dan wellicht gewoon met je Watch koppelen, zoals dat nu al kan met Apple Music