Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2017

Spotify werkt aan Apple Watch-app

Spotify heeft bevestigd aan een Apple Watch-app te werken. De streamingdienst was met behulp van externe apps als Joy – waar we in 2015 over hebben geschreven – al beperkt te bedienen. Nu komt er ook een officiële app met meer functies.

De streamingdienst werkt samen met ontwikkelaar Andrew Chang, die al bezig was een app genaamd Spotty for Apple Watch te ontwikkelen. De ontwikkelaar gaat het project nu met hulp van Spotify afronden.

Chang was al een tijdje in overleg met Spotify, voornamelijk over de naam van de app, die van Spotty naar Snowy moest veranderen. Nu heeft de dienst besloten het idee volledig te omarmen. De ontwikkelaar werkt nu samen met engineers van Spotify en kan de SDK van de dienst gebruiken.

Spotty op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Helaas kan Chang nog geen lanceerdatum noemen en niets zeggen over de functies die in de officiële Apple Watch-app zullen zitten. Snowy bevatte een offline modus, een complicatie, Siri-integratie en ondersteuning voor polsbewegingen. De app was echter nog niet in bètafase en het is waarschijnlijk dat Spotify met wat minder functies start.

Iemand toevallig een onofficiële Apple TV-app die Spotify in kan lijven? Daar is ook aardig wat vraag naar, maar Spotify heeft geen plannen om Apple’s settopbox te ondersteunen.

Reageer op artikel:
Spotify werkt aan Apple Watch-app
Sluiten