Snurk jij in je slaap? Sleep Cycle meet het

8 reacties

Sleep Cycle is een oude bekende die blijft vernieuwen. De app is niet alleen een slimme wekker, maar meet met behulp van je iPhone ook hoe goed je slaapt. Dit wordt in de gezondheid-app van iOS opgeslagen. Sleep Cycle detecteert nu ook snurken.

Volgens de makers snurkt ruim 40 procent van de volwassen mannen en is het een van de oorzaken van een slechte nachtrust. De app houdt bij of en hoe veel je snurkt en ook wat de invloed op je nachtrust is.

Oorzaak en gevolgen snurken

Sleep Cycle detecteert snurkgeluiden en laat je ook een deel van de opnamen terugluisteren. Zo kun je snel uitsluiten of snurken de oorzaak van een slechte nachtrust is. De makers geven in een blogpost ook een aantal tips om snurken tegen te gaan. Heb je een partner die snurkt en het ontkent? Dan komt de app ook van pas. Sleep Cycle werkt namelijk ook wanneer twee mensen in één bed liggen.

sleep cycle snurkdetectie 001
Klik/tap voor groter.

Betere nachtrust

Voor wie niet bekend is met Sleep Cycle: de interface van de app is niet altijd even overzichtelijk, maar de slaapanalyse is nuttig om je nachtrust te verbeteren. Je start de app, legt de iPhone in je bed of op je nachtkastje en geeft aan of je voor het slapen hebt gesport of alcohol, koffie of iets anders hebt genomen. De app zoekt dan naar correlaties tussen deze activiteiten en de kwaliteit van je slaap.

De wekker is ook een sterk punt van Sleep Cycle. Deze wekt je wanneer je in lichte slaap bent. De app is te koppelen met Hue-lampen van Philips en kan data in Apple’s gezondheid-app plaatsen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik meet mijn snurkgedrag met een vrouw, uiterst betrouwbaar kan ik je zeggen!

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik snurkte vroeger de gehele straat wakker, ik werd er soms zelf wakker van.
  ±2,5 jaar geleden heb ik mijn eet leefwijze op de schop gegooid, ik ben veel gezonder gaan eten en drinken.
  Ik snurk nu vrijwel nooit meer.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En dat is sexy, snurkende partners.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @Shmoo: er komt een periode in je leven dat je blij bent dat ze ligt te snurken.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik ben alleen niet bang dat mijn app het weet, maar apple en google en heel de wereld (mits ze er genoeg geld voor geven) het ook weet.

 • Profielfoto
  Sjeffers

  En hoe zit dat met de kwaliteit en levensduur van de batterij als het de complete nacht aan de lader zit?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hetzelfde als met melk. Wanneer die zuur is, weggooien.

 • Profielfoto
  whaha

  Je kunt een apparaat met een Lithium-ion accu makkelijk een dag aan de lader hangen, ik heb nog nooit een onderzoek gezien die zegt dat je dat beter niet kunt doen, je moet het alleen niet dágen achter elkaar gaan doen. Bovendien vind ik dat ’s nachts opladen het meest praktische is, maar dat kan voorkeur zijn. Ik vind het gewoon fijn als ik overdag geen oplaadstress heb, omdat ik mijn telefoon niet opgeladen heb / geen plek om ‘m op te laden / etc.
  Daarnaast vind ik het fijn om te weten wat de slaap-app vindt. Je moet de app niet blind vertrouwen, maar het geeft wel een redelijke indicatie van hoe je geslapen hebt.

  Helaas wil ik wel eens zo moe zijn dat ik in slaap ben gevallen voordat ik mijn slaap-app helemaal ingesteld heb, maar dat komt omdat ik deze pas vaak instel als ik al in bed lig en dat is niet altijd even handig!