‘Slimme Siri-speaker zo goed als af’

15 reacties

Naast de iPhone en Mac, is Siri binnenkort ook beschikbaar in de woonkamer of keuken. De Siri-speaker waar Apple al enige tijd aan werkt is naar verluidt zo goed als af en klaar voor onthulling. Mogelijk al tijdens WWDC 2017, dat van 5 tot en met 9 juni plaatsvindt.

Dit claimt Sonny Dickson, die in het verleden vaker juiste informatie over nieuwe Apple-producten had. De Siri-speaker zou een cilindervormig apparaat zijn, met aan de bovenkant knoppen voor bediening.

Powered by Beats

Zo’n slimme speaker moet niet alleen microfoons hebben, maar ook goed geluid voor de weergave van muziek. Audiomerk Beats, eigendom van Apple, zou de geluids­technologie hebben gemaakt en de speaker zou via AirPlay functioneren. Volgens Dickson komt er ook een mogelijkheid om meerdere speakers te koppelen voor stereo-geluid of plaatsing in verschillende kamers.

Siri, Amazon, Google

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die een dergelijk apparaat op de markt brengt. Ook Amazon en Google hebben al een slimme speaker. De Amazon Echo is erg populair in de VS en combineert virtuele assistent Alexa met een luidspreker. Google heeft met de Home-speaker een vergelijkbaar apparaat dat de Google Assistant bevat. Deze speakers zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar en verstaan of spreken nog geen Nederlands.

amazon-echo
De Amazon Echo – Klik/tap voor groter.

De speaker van Apple zou om drie pijlers draaien: Allereerst de bediening van HomeKit-apparaten (“Siri, doe het licht in de keuken aan”). Daarnaast zou de speaker dankzij goede audiokwaliteit geschikt zijn voor Apple Music en tot slot zijn alle iOS-commando’s van Siri beschikbaar. Denk aan het ontvangen en versturen van berichten, het weer, reminders, afspraken, en notificaties van Apple Maps wanneer het tijd is om te vertrekken.

Siri in iCloud

Momenteel heeft Siri niet op ieder platform dezelfde functionaliteit. Zo weet de assistent op de Apple TV meer van films, maar kan ze geen wekker of herinnering aanmaken. Een Siri-speaker moet dat natuurlijk allemaal kunnen. Siri zou daarom vanuit iCloud gaan werken. Volgens een eerder gerucht krijgt Siri binnenkort via iCloud overal dezelfde functies en worden je voorkeuren centraal opgeslagen. De puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Siri in iCloud zou mooi zij
  vooral als het ook in de browser kan.
  ik hoop alleen dat siri overal even veel zal kunnen. even veel info over bijvoorbeeld tv series op mac en iPhone als op de apple tv

 • Profielfoto
  Theos

  Wat gaat dat kosten ?
  Heeft iemand een schatting ?

 • Profielfoto
  error

  Zal de eerste jaren wel weer een USA-only ding worden. Ik heb overigens nog nooit een positieve ervaring gehad met Siri. De functie staat inmiddels dan ook uit op foon/pad/book. Ik ken eigenlijk ook helemaal niemand (in Nederland) die Siri gebruikt.

 • Profielfoto
  MC

  Wat gaat dat kosten ?
  Heeft iemand een schatting ?

  299 euro

 • Profielfoto
  Neowip

  Siri is erg beperkt in NL, gebruik het alleen voor het zetten van een Timer tijdens het koken, in de auto voor het lezen /sturen van berichten.

  Dat werkt beide goed en betrouwbaar.

  Sturen doe ik meestal als audio file via Apple Watch, de dictaten zijn in de auto niet 100% betrouwbaar. Alleen als het een heel kort antwoord is bijvoorbeeld durf ik het aan via Siri.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik blijf het vreemd vinden dat Apple een apparaatje verkoopt waarmee je Siri letterlijk om je pols bindt, en dan tóch beslist een statisch blok te gaan verkopen waarmee je Siri vastketent in één kamer. Voor mij is het een non-product.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Nu alleen Siri nog slimmer maken. In het Nederlands is het net een kleuter van 4 jaar wat intelligentie betreft.

 • Profielfoto
  icegodd

  “Tot hoe laat is hubo open?”
  siri: Ik heb vijftien resultaten gevonden met de naam ‘jumbo’
  siri: Is dit wat je zochten?
  “nee, laat ma”
  siri: Hoe heet je moeder?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wil dat Apple Sonos koopt.:x

  Dan weet je tenminste dat je serieuze speakers krijgt en kun je het Siri gebeuren links laten liggen. Ik wil wel speakers via AirPlay en wat niet allemaal maar geen spraakassistent devices.

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik gebruik Siri vaak om te bellen en dat gaat prima. Geen nummer hoeven opzoeken in je adressenboek scheelt een hoop tijd/moeite ?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik hoop dat Apple Siri ook een boost geeft zodat het ook werkt. Nu is het een kookwekker en meer eigenlijk niet.
  Je moet helemaal niet beginnen met anderstaligen muziek of films. Of zoekwoorden oid.

 • Profielfoto
  Shmoo

  De grootste innovatie in die speakertje zal waarschijnlijk die A1 chip zijn dat ook en de AirPods zit. Koppelen zonder handeling met je devices.

 • Profielfoto
  tomc

  Wat gaat dat kosten ?
  Heeft iemand een schatting ?

  €799 voor de op functies bespaarde versie.
  €1299 voor de siri speaker pro met alle technologie die Apple te bieden heeft.
  €12000 voor de 18 karaat gouden versie.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk.

  – 100,- zonder Siri
  – 180,- met Siri

  En beide zijn natuurlijk het eerste jaar compleet gesloten zonder API geneuzel. Siri op deze speakers zal van vergelijkbare kwaliteit zijn als Siri op de Mac. Het eerste jaar compleet gesloten en te vergelijken met Siri 1 op de iPhone. Je kunt allen hele simpele dingen doen als roepen, open X app en vragen hoe laat het is.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  “Hey Siri, wat ga jij op een speaker, annex afluisterapparaat in mijn huis kosten?”